Maak kennis met het dodelijke toilet (voor bacteriën dan)

Kickstarter project: toilet doodt bacteriën met licht

In ons leven brengen we zo’n 1 tot 3 jaar op het toilet door. Het kleinste kamertje thuis is daarom niet te onderschatten, vond het Amerikaanse bedrijf IllumiBowl. Het bedrijf brengt via crowdfundingplatform Kickstarter een toilet op de markt met led-verlichting. Maar dit is niet zomaar verlichting. Dit led-lampje doodt ook bacteriën!

Twee slimme toilet-oplossingen ineen

Volgens het bedrijf is dit lampje in de pot een praktische oplossing ‘wanneer u liever het volle licht vermijdt (en kortstondig verblind wordt) als u ’s nachts het toilet bezoekt.’ In 2014 kwam deze versie al op de markt, maar nu breidt IllumiBowl het lampje uit met een bacteriedodende functie...

Licht dat ziektekiemen doodt. Hoe werkt dat?

IllumiBowl gebruikt geen UV-licht voor de potlampjes, maar een diode waarin ‘Non-UVC-licht’ is verwerkt. Dit licht wordt uitgezonden op een golflengte van 470 nanometer, waardoor de meest voorkomende ziektekiemen doodgaan. Voor ons mensen is dit licht uiteraard onschadelijk. Het lampje bezit een bewegingssensor, zodat het vanzelf aanspringt, wanneer de toiltetruimte betreden wordt. 

Niet perfect, maar wel bijna

IllumniBowl toilet met bacteriedodende functie

Veel ziekenhuizen gebruiken het bacterie-dodende-licht al om ziektekiemen te bestrijden. IllumiBowl gebruikte dit idee en ontwikkelde een versie voor ons eigen huis. 100 procent steriel is dit nieuwe toilet niet. Maar we kunnen wel gerust stellen dat hij stukken schoner is dan een ‘gewoon’ toilet. 

Crowdfunding-actie

Om dit nieuwe toilet te realiseren, zette het bedrijf haar idee op crowdfundingwebsite Kickstarter. IllumiBowl hoopte op 10.000 dollar. Maar daar zijn ze met zo’n 43.000 dollar allang overheen. Dit prachtige idee wordt waarschijnlijk al in de zomer van 2017 op de markt gebracht. 

De IllumniBowl in het toilet
Meer Thuiscomfort nieuws? Meld u aan voor de nieuwsbrief

Hygiënisch toilet Villeroy en Boch Avento

Blijf op de hoogte met Thuiscomfort

Schrijf u nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief