30 seconden. Meer heeft een inbreker niet nodig

Inbreker met koevoet staat voor een huis in het donker

De wintertijd is ingegaan, de dagen worden korter en vooral donkerder. De perfecte tijd voor inbrekers om hun slag te slaan. Maar dat gaat u natuurlijk niet overkomen! Om uw huis zo snel mogelijk veilig te maken, geven wij u daarom 10 tips mee die u direct kunt toepassen.

Een inbraak? Dat overkomt mij toch niet?

Er worden ongeveer 65.000 inbraken per jaar gepleegd in Nederland. Dat zijn bijna 180 inbraken per dag! De meeste huizen zijn helaas nog niet 100 procent inbraakveilig. De meeste inbraken (zo’n 80 procent) worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers. Dit betekent dat de inbraak niet zorgvuldig is gepland en vooral voorkomt bij huizen die op het eerste gezicht niet goed zijn beveiligd.

Is uw huis wel goed beveiligd? Doe hier de inbraakpreventietest van Stichting NIPW.

Inbraak Preventie Check van het NIPW

10 boefprooftips van Thuiscomfort:

  1. Zorg voor goede sloten op uw deuren en ramen met eventueel inbraakstrips. Doe uw deuren en ramen (waar een potentiële inbreker doorheen past) op slot wanneer u gaat slapen.
  2. Leg nooit uw sleutel onder een deurmat of bloempot. Een beetje inbreker zal daar eerst gaan kijken, voordat hij de boel openbreekt. Leen uw huissleutels ook niet zomaar uit en maak er niet veel kopieën van. Onthoud ook goed aan wie u uw huissleutel geeft, want een kopie is snel gemaakt!
  3. Wanneer u uw huis verlaat – al is het maar voor een paar minuten – zorg er dan voor dat al uw deuren en ramen goed zijn afgesloten.
  4. Om inbrekers af te schrikken wanneer u niet thuis bent, is het belangrijk om een paar lichten aan te laten. Dit kunt u gemakkelijk regelen met een tijdschakelaar.
  5. Wanneer er een raampje in uw voordeur zit, is het van belang dat u geen sleutels in uw voordeur laat zitten. Een inbreker kan dit raam namelijk intikken en zo de deur van het slot draaien.
  6. Laat uw vuilniscontainers en (bijvoorbeeld) ladder of tuinmeubilair nooit buiten staan. Hiermee maakt u het de inbreker gemakkelijker om uw bovenverdieping te bereiken, of om over uw schutting te klimmen.
  7. Wees discreet op social media als het om uw vakantieplannen gaat. Inbrekers zien dit ook en weten dan precies wanneer ze moeten toeslaan!
  8. Wanneer u op vakantie bent, is het belangrijk dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Laat iemand uw post verzorgen, de tuin eventueel onderhouden en regel een tijdschakelaar voor uw lichten. Ook kunt u uw buren vragen een oogje in het zeil te houden.
  9. Wanneer u een schuur of garage heeft waar u gereedschap in bewaart, is het van belang dat ook deze goed beveiligd is. Zorg voor een goed slot en berg uw gereedschap altijd op. Een handige inbreker weet precies hoe hij deze tools kan inzetten bij een woninginbraak.
  10. Als u waardevolle spullen heeft, is een kluis een goed idee. Komt de inbreker toch binnen, dan zijn uw waardevolle spullen dankzij de kluis een extra hindernis die wellicht niet wordt overwonnen. Extra voordeel van een kluis is: deze is vaak ook brandwerend. Win-win!

Wilt u weten of er in uw buurt veel wordt ingebroken?

Op de website politie.nl ziet u onder het kopje ‘Mijn buurt’ waar en wanneer er in uw buurt is ingebroken.

Actueel overzicht van inbraken bij u in de buurt

Een smartphone als huissleutel

Uw huis beveiligen met uw smartphone als virtuele sleutel van uw voordeur? Dat kan en het is ook nog eens veilig! Met de Nemef ENTR heeft u geen sleutels meer nodig en bepaalt u zelf wie wanneer naar binnen mag. Ook wanneer u niet thuis bent!

Nemef ENTR is partner van de Nationale Inbraakpreventie Weken.

Nemef ENTR veilige toegang via de smartphone

Uw huis ook boefproef maken?

Neem voor beveiliging op maat contact op met de Thuiscomfort-specialist bij u in de buurt >>

Dit doet een inbraak met mensen

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt