50 Shades of Grey appartement: gevaar voor bejaarden?

Het appartement uit de 50 Shades-film is geen standaard doorzonwoning, maar een bolwerk van spanning en gevaren. En dan bedoelen we niet hetgeen zich allemaal afspeelt in de Red Room, maar over gevaren van een heel andere orde, zoals gladde vloeren, losliggende tapijten en te weinig verlichting. Waar moet bewoner Christian Grey allemaal rekening mee houden als zijn haar straks 50 tinten grijs vertoont?

Het échte gevaar in het 50 Shades-appartement bevindt zich buiten de Red Room

Woonkamer

Laten we beginnen in de woonkamer. Dat blauwe tapijt op de vloer is vragen om valpartijen. Zorg er in elk geval voor dat het goed vastligt! De verlichting is gedimd, wat sfeervol overkomt, maar voor veel mensen niet erg praktisch is. En tenzij die gordijnen automatisch bedienbaar zijn, moet u zich in heel wat bochten wringen om ze te sluiten, zo achter de bank.

De woonkamer van het 50 Shades appartement

Keuken

De keukenvloer glimt en is erg glad. In deze natte ruimte vergroot dit het gevaar op uitglijden, zeker als u de nodige cocktails hebt gedronken met de bewoner, Christian Grey. Koken op gas kan op den duur misschien beter worden vervangen door elektrisch koken, om een keukenbrand te voorkomen. Op het plafond kan misschien een brandmelder worden geplaatst. Die keukenkraan met hoge uitloop is wel zo comfortabel. 

De keuken van het 50 Shades-appartement

Trap

De open trap kan voor mensen met dementie onrustig en eng overkomen. Een traplift zou hier niet misstaan. 

De trap van het 50 Shades-appartement

Gang

Op zich niet veel mis mee, er is voldoende contrast aanwezig tussen de vloer en de muren, wat oriëntatie makkelijk maakt, ook als het zicht afneemt. We zouden Mr. Grey wel nog een LED-lichtspoor aanraden, mocht zijn bezoek in het holst van de nacht een wandeling willen maken, zonder hem te wekken.

De gang van het 50 Shades-appartement

Slaapkamer

This is where the magic happens! Er is voldoende ruimte rondom het bed, wat handig kan zijn als er verzorging nodig is. En al ziet dit er niet uit als een seniorenbed, comfortabel lijkt het ons wel. Een schakelaar onder het bed die automatisch de kamer verlicht zodra de bewoner opstaat, kan mogelijk nog voor extra veiligheid zorgen. 

De slaapkamer van het 50 Shades-appartement

Benieuwd naar het 50 Shades of Grey-appartement? Neem hier de Grand Tour.

Thuiscomfort

Wilt u weten hoe u uw huis veiliger en comfortabel kunt laten maken? Zodat u ook op latere leeftijd zelfstandig thuis kunt blijven wonen? Op thuiscomfort.nl vindt u alles voor comfortabel, veilig en zelfstandig wonen.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u de slaapkamergeheimen van Thuiscomfort leren kennen? Bezoek dan ons demohuis.

Online demohuis Thuiscomft: de slaapkamer