Eitje-tik met een moderne twist

Doos met eieren

Eitje-tik is een echte paastraditie. Daar kunt u als een echte Jackson Pollock een modern tintje aan geven dit jaar. Gewapend met een doos eieren, verf, tissues, een stuk canvas en natuurlijk een handvol mini-assistenten bent u verzekerd van een Pasen met een blijvende indruk.

Doen we doorgaans zo ons best om de eieren niet te breken terwijl we ze schilderen, pakken we het deze keer anders aan! Deze eieren moeten juist breken om te kunnen verven, een uitstekende activiteit om met uw kleinkinderen te ondernemen.

Zo pakt u het aan

Tik de kapjes van de eieren af en laat ze leeglopen. Spoel de lege eierschalen en vul ze met verf. Plak de openingen af met tissuepapier.

Vul de eierschalen met verf

Zet het canvas buiten klaar, op het gras of op een stuk plastic. Bij het volgende onderdeel kunt u bij uitstek de hulp van uw betrouwbare assistent-schilders gebruiken. Tel tot drie en gooi de eieren tegen het canvas aan. De schalen zullen niet direct volledig breken, dus blijf gooien. 

 
Gooi de met verf gevulde eierschalen tegen het canvas

En klaar is Kees

Zijn alle eieren stukgegegooid, zet dan een stap naar achteren om uw nieuwe kunstwerk te bewonderen. Dat chocoladepaaseitje heeft u absoluut verdiend!

Het team van Thuiscomfort wenst u fijne Paasdagen toe!

Bron: Growing A Jeweled Rose

Thema's