Badkamermeubelen: de trends van 2015

De badkamer wordt een steeds belangrijker onderdeel van de woning en deze volgt daarom de designtrends op de voet. De badkamertrends voor 2015 zijn inmiddels bekend: Wellness of juist een strak design, beide zijn helemaal van nu. De badkamer is een plek waar we het bewogen maatschappelijke leven even kunnen ontvluchten. Hieronder een overzicht van de nieuwste badkamertrends van 2015.

Hout en beton zetten de toon in badkamermeubelen

Zachte lijnen

Badkamermeubelen met zachte organische vormen zijn populair. Ronde vormen, ronde spiegels en ovale wastafels passen hierbij. Door de zachte lijnen krijg je een welness-gevoel. Ook zorgt de ronde afwerking voor een kindvriendelijke omgeving.

Een spa in uw huis

Een trend die in verbinding staat met de zachte lijnen is het gevoel van een spa in uw huis. Dit zorgt weer voor een verbonden gevoel met de natuur. Het zorgt ervoor dat u even helemaal tot rust kunt komen. Het gevoel van een spa kan gecreëerd worden door sauna's of stoombaden, maar ook door simpele dingen. Door de juiste sfeer te voeren kunt u ook het gevoel van een spa maken. Zorg ervoor dat de badkamer opgeruimd is. Daarnaast kunt u met planten en muziek al aardig in de buurt komen van het rustgevende gevoel van een spa.

Hout

Hout staat voor verbondenheid met de natuur, en straalt warmte en sfeer uit. Het zorgt ervoor dat u heerlijk kunt ontspannen. Het kan verwerkt worden in accessoires, maar u kunt het ook groter aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan een houten wastafel. Hout kan in een ruimte met water, maar dan moet je wel het juiste hout kiezen. Houtsoorten als teak, merbau of jatoba zijn perfect voor de badkamer.

Beton

Naast hout is ook beton populair. Vaak wordt de wastafel hiervan gemaakt. De voordelen van een betonnen wastafel zijn eindeloos. Zo is beton duurzaam en ziet het er modern uit door de strakke lijnen. Dit staat in contrast met de zachte lijnen die populair zijn. Door beton te combineren met hout kunt u de strakke lijnen van het beton combineren met het zachte gevoel van hout.      

Bron: tegeldepot.nl

Thema's

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt