Boot vol techniek

TU Boot 2016 aan de kade in Den Bosch

VIDEO – De varende tentoonstelling TU Boot van Technische Unie doorkruist momenteel Nederland. Voor consumenten is de boot helaas niet toegankelijk, alleen vakmensen zijn welkom. Maar Thuiscomfort weet een uitnodiging te bemachtigen en neemt u mee in de razendsnel innoverende wereld van de installatietechniek.

TU Boot doorkruist Nederland met Smart Solutions

De TU Boot draagt dit jaar als ondertitel Smart Solutions. Dit betekent dat er de apparaten aan boord op de een of andere manier ‘slim’ zijn. Of dat zij op z’n minst bijdragen aan slimme oplossingen. Denk aan rookmelders of video-intercoms die met een app verbonden zijn. Denk aan verlichting die inschakelt zodra er iemand binnenkomt. Of denk aan complete huisautomatiseringssystemen.   

Aan boord van de Jules Verne

In de video komen in krap anderhalve minuut tien oplossingen voorbij. Acht daarvan vindt u ook op Thuiscomfort. Omdat u zelf helaas niet in de gelegenheid bent aan boord te gaan en uw vragen te stellen aan de leveranciers, vertellen wij er hieronder wat meer over.

1. Verlichting met bewegingsmelder B.E.G.

Opstelling met sensorlicht van B.E.G.

Bij de stand van B.E.G. zien we hoe handig sensorverlichting is. Zodra iemand een ruimte betreedt (gesimuleerd door de hand van de vertegenwoordiger van B.E.G. in een miniatuurwoning), gaat de verlichting verderop in het gebouw aan. De wijze waarop de verlichting is geschakeld, is vooraf programmeerbaar.

Niet in beeld, maar wel op de stand is B.E.G. oriëntatieverlichting te zien.
Meer over B.E.G. oriëntatieverlichting >>

2. Datakabels Draka

Draka datakabels

In onze woningen communiceren er steeds meer apparaten via data – met ons, met elkaar of met het internet. Afgeschermde kabels van Draka zorgen voor een secure en betrouwbare data-overdracht, óók als er stoorzenders in de buurt actief zijn.
Meer over Draka UCHOME datakabels >>

3. Rookmelders Hager 

Slimme rookmelders Hager

Bij Hager zien we rookmelders in verschillende uitvoeringen en kleuren. Door de melders met elkaar te koppelen, is het mogelijk een beginnende brand verderop in de een woning snel te detecteren. Als de melders ook nog eens zijn gekoppeld aan een app of een beveiligingscentrale, neemt de kans nog verder toe dat een brand tijdig ontdekt en geblust wordt.
Meer over de gekoppelde rookmelders van Hager >>

4. Krachtige woonhuisventilatie Soler & Palau

Stille ventilator Soler en Palau

Misschien wel de meest spectaculaire opstelling op de TU Boot is die van Soler & Palau. De kracht van hun stille woonhuisventilator is duidelijk en voor iedereen zichtbaar in een proefopstelling waarbij plastic deksels uit een doorzichtige buis geblazen worden.
Meer over Soler & Palau woonhuisventilatie >>

5. Plug & Play woonhuisautomatisering KlikAanKlikUit

Huis automatisering Klik Aan Klik Uit

Helemaal in de punt van het schip treffen we KlikAanKlikUit. Hun slimme apparaten zijn letterlijk met een druk op de knop in werking te stellen, zoals we zien bij de slimme beveiligingscamera. Perfect voor wie start met huisautomatisering!
Meer over KlikAanKlikUit woonhuisautomatisering >>

6. Deur videomonitor Comelit

Video deurmonitor van Comelit

Busted! De redactie van Thuiscomfort is er gloeiend bij. Want de videocamera van Comelit legt ons haarscherp vast op de TU Boot. Ook bij u thuis ziet u zo direct en in kleur wie er aanbelt, of u nu thuis bent of niet. Natuurlijk kunnen de beelden ook worden bewaard, om later terug te kijken als dat nodig is.
Meer over het deurstation Comelit Quadra >>

7. Rookmelder Nest Protect

Nest Protect rookmelder en Nest Cam beveiligingscamera

De Nest Protect is in meerdere opzichten een bijzondere rookmelder. Het design valt direct op en misstaat niet in een moderne woonomgeving. Daarbij kan de rookmelder u op afstand waarschuwen en heeft Nest protect als meest opvallende eigenschap dat ‘ie tegen je praat als er rook of koolmonoxide wordt gedetecteerd. Dus geen irritant gepiep meer, ook niet bij een vals alarm.
Meer over de Nest slimme thermostaat >>

8. Huisautomatisering Gira

Gira woonhuis automatisering

Aan boord van de TU Boot is een prominente plek ingeruimd voor de huisautomatisering van Gira. Niet voor niets, want de leverancier biedt misschien wel het meest kwalitatieve en meest complete assortiment KNX-domotica dat verkrijgbaar is. Als u uw huis toekomstbestendig wilt automatiseren met de optimale keuze in functies en producten, kiest u voor Gira.
Meer over Gira huisautomatisering >>

Anderen lazen ook: Smart Home Tour 2016

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt