Buitenklus: het aanleggen van een tuin

Aangelegde tuin

Als u een tuin laat aanleggen, zijn er veel dingen om vooraf over na te denken. Onze collega's van Technische Unie zetten een aantal handige tips op een rij met betrekking tot verlichting, de buitenkraan en de beplanting.

Handige tips voor het aanleggen van een tuin

Bij de keuze voor het soort buitenverlichting speelt de richting van het licht een belangrijke rol. Geïntegreerde verlichting schijnt vanuit de grond terwijl bovengrondse verlichting rondom schijnt. Stem met de professional af welke elementen verlicht dienen te worden en bepaal vervolgens welke verlichting hierin kan voorzien.

  • Gebruik waar mogelijk ledverlichting. Het is niet alleen duurzaam, maar ook laag in onderhoud.
  • Vaak worden buitenkranen en -leidingen in de winter afgesloten om bevriezing en schade te voorkomen. Maar dit kan tegengegaan worden door thermalint of vorstvrijlint toe te passen.
  • Plant geen bomen of heesters boven rioleringsbuizen: het belemmert eventuele herstel- of ontstoppingswerkzaamheden.
  • Denk bij de aanleg van uw tuin na over de drainage en voorkom dat u straks natte voeten hebt of dat het gras aan de onderzijde wegrot.
  • Kies planten en bloemen met een verschillende bloeperiode. Op die manier hebt u het gehele tuinseizoen plezier van de aanplant.
  • Laat op strategische plekken in de tuin stroom aanleggen. Op die manier kunt u de hogedrukspuit of ander elektrisch tuingereedschap eenvoudig aansluiten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de aanleg van een tuin of direct een offerte aanvragen? Neem dan contact op met de Thuiscomfort-specialist bij u in de buurt.

Voor meer inspiratie rondom de tuin, bezoek ons digitale demohuis.

Bron: Technische Unie

Anderen bekenen ook: MAGNUM Vorstvrijlint

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt