Designtentoonstelling over toiletbezoek

Designtentoonstelling over toiletten

Onfrisse luchtjes. Een standaard witte pot, die staat of hangt. En een fonteintje. Veel leuks is er niet te beleven op het standaard Nederlandse toilet. Toch is er in Venlo nu een complete tentoonstelling aan toiletten gewijd. En geloof het of niet: die is zeer de moeite waard!

Everything You Always Wanted to Know About Toilets, But Were Afraid To Ask

Toiletbezoek is voor de meeste mensen in ons land vanzelfsprekend. Maar is dat wel zo? Hoe is ons sanitair eigenlijk tot stand gekomen? Wie bedacht welke oplossingen en vooral: waarom? En hoe ziet het toilet van de toekomst eruit? Deze vragen staan centraal in de designmanifestatie Everything You Always Wanted to Know About Toilets, But Were Afraid to Ask. We zien hoe een van de meest elementaire behoeften van de mens wordt ondersteund met design. Hygiëne en milieu komen aan bod. Net als de relatie tussen ontlasting en gezondheid. En waarom nemen we op reis eigenlijk genoegen met minder comfort en hygiëne als het om toiletbezoek gaat?

Elf thema's

In elf thema’s wordt het verhaal van het toilet verteld: van ‘mensenmest’ en ‘weggespoeld’ tot ‘gezonde stoelgang’, ‘onderweg ontlasten’ en onze favoriet: ‘ik ben mijn toilet’.

Bron en bezoek: Cube Design Museum

Anderen lazen ook: Toiletteren op hoog niveau

Toiletteren op hoog niveau

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt