Een badkamer on-demand

Badkamer on-demand

Frank ten Wolthuis en Stephan Zwijnenberg zijn beiden zzp’er, Thuiscomfort-partner én ambitieus. Frank heeft zich gespecialiseerd in onder andere loodgieterswerk en de aanleg van luxe badkamers. Stephan begon in 2013 voor zichzelf en richt zich sinds oktober 2014 op de zorg- en comfortmarkt. Ze deden een aantal klussen samen en die samenwerking beviel zo goed, dat de twee installateurs inmiddels samen een loods huren. In die loods staat het prototype van de Sanilot; een mobiele permanente ‘on-demand’ badkamerunit die de wereld moet gaan veroveren.

Thuiscomfort-installateurs ontwerpen mobiele badkamer ‘Sanilot’ voor permanent gebruik

Het idee voor het ontwikkelen van de Sanilot ontstond toen Frank en Stephan elkaar spraken over een aanvraag die was binnengekomen via Thuiscomfort. Een oudere dame had te horen gekregen dat thuiszorg haar niet meer kon helpen bij het douchen. Haar te kleine badkamer moest worden aangepast, maar dat was niet mogelijk. Daarom zou ze naar een verzorgingstehuis moeten. Stephan: “Haar dochter vroeg of er een mobiele badkamer achter het huis geplaatst kon worden. Met dat idee zijn wij aan de slag gegaan.”

Wastafel Sanilot Badkamer on-demand

Wastafel met designradiator in de Sanilot badkamer On-Demand

Functioneel, comfortabel én mooi

“Nu zijn er mobiele units genoeg,” vertelt Frank, “maar die zijn vaak voor tijdelijk gebruik. Als ze al bedoeld zijn voor een langere termijn, dan zijn ze meestal slecht toegankelijk en nogal sober ingericht. De aangepaste mobiele units die op de markt zijn, mogen best wat luxer. Functioneel kan ook comfortabel en mooi zijn. Daar gaan wij voor zorgen.” De Sanilot is voorzien van een regendouche, vloerverwarming, een designradiator, een in hoogte verstelbaar toilet en nog veel meer. De klant bepaalt het uiteindelijke ontwerp.

Inloopdouche in Badkamer Sanilot

Inloopdouche met douchezitje en grepen in de Sanilot Badkamer On-Demand

‘Niet onnodig het verzorgingstehuis in’

De doelgroep van de Sanilot is groter dan ouderen met een te kleine badkamer. Ook mensen die slecht ter been zijn en bij wie geen traplift geplaatst kan worden, hebben baat bij deze oplossing. Frank: “We willen deze mobiele unit voor zo veel mogelijk mensen beschikbaar maken. Het kan niet zo zijn dat iemand een verzorgingstehuis in moet, omdat de badkamer te klein is!”

Dit artikel is eerder gepubliceerd in de Technoscoop Comfort & Zorgspecial. 

Fotografie op deze pagina: Tom Croes

Kijkje in de badkamer on-demand

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt