De ware leeftijd van uw oren

Hoe jong zijn uw oren test

Als we ouder we worden, gaat ons gehoor achteruit. Vooral hoge tonen nemen we steeds minder goed waar. Dit is een gevolg van het normale ouderdomsproces. Maar ook de belasting van uw oren is van invloed. Wie lang blootgesteld wordt aan hard geluid, verliest sneller zijn hoorvermogen. 

Test in 30 seconden de leeftijd van uw oren!

Via onderstaande test krijgt u een indicatie van de ware leeftijd van uw oren. Kunt u beter hoge tonen horen dan uw leeftijdsgenoten, dan heeft u relatief jonge oren.

De test duurt ongeveer 30 seconden.

Doe de oortest

Start de video. Zet uw geluid aan, maar niet te hard. Wacht tot u een pieptoon hoort. Die wordt steeds hoger. Druk op pauze zodra u de toon niet meer hoort. Dan leest u op het scherm de leeftijd van uw oren.

Wat betekent de test?

1. De leeftijd van uw oren is lager dan uw werkelijke leeftijd 

Gefeliciteerd. Uw oren doen het gemiddeld beter dan die van uw leeftijdsgenoten. Dat is een hele geruststelling. Blijf uw oren echter goed beschermen tegen harde geluiden en hoge tonen. Draag gehoorbescherming als u (langdurig) wordt blootgesteld aan hard geluid en zet het volume van uw koptelefoon nooit te hard. 

Heeft u toch het gevoel dat uw oren u af en toe in de steek laten. Neem dan contact op met uw huisarts of doe een hoortest bij een audicien.

2. De leeftijd van uw oren is hoger dan uw werkelijke leeftijd

Let op! Uw oren doen het gemiddeld slechter dan die van uw leeftijdsgenoten. Mogelijk kunt u in gezelschap anderen steeds minder goed verstaan en zet u onbewust de televisie harder. 

Bescherm uw oren extra goed tegen harde geluiden en hoge tonen. Draag gehoorbescherming als u wordt blootgesteld aan hard geluid en zet het volume op uw koptelefoon niet te hard. Neem bij twijfel contact op met uw huisarts of doe een hoortest bij een audicien.

Oplossingen voor gehoorproblemen thuis

529120968

Wilt u weten meer weten over wat u kunt doen voor gehoorproblemen in huis?

Lees dan het artikel: 5 oplossingen voor gehoorproblemen thuis. 

 

Thema's