Kunt u nepnieuws van echt nieuws onderscheiden? (test)

Nepnieuws of echt nieuws

Facebook gaat nepnieuws aanpakken. Het sociale netwerk heeft mensen in dienst genomen om fake berichten uit de tijdlijnen van haar gebruikers te weren. Nepnieuws aanpakken is belangrijk, zeker in verkiezingstijd. Maar hoe pak je dat in de praktijk aan?

Tweemaal nepnieuws, drie echte berichten...

Wij nemen de proef op de som en leggen vandaag vijf berichten aan u voor. Twee daarvan zijn nepnieuws, drie zijn er echt. Weet u het nepnieuws te traceren? Laat dan een bericht achter op onze Facebook-pagina.

Om het makkelijk voor u te maken gaan de berichten over onderwerpen waar we vaker over schrijven.

Hond gekoppeld aan het internet

Hond

Een reclamebureau uit Toronto bedacht een stunt. Zij koppelden de halsband van hun bedrijfshond aan het internet. Zodra het dier te warm wordt, stuurt de halsband een bericht aan zijn baasjes. Zij zorgen dan voor de nodige verkoeling of een lekker koud bakje water.

Te sterke ventilator

Supersterke ventilator

In Albuquerque, New Mexico is de bewoonster van een recent gerenoveerd pand vastgezogen aan de muur van hettoilet. Het nieuw geplaatste ventilatiesysteem was zó sterk dat het haar niet lukte zich zelfstandig te bevrijden. Na hulpgeroep moest de brandweer eraan te pas komen om de arme mevrouw te ontzetten. Het toilet rook overigens op dat moment wel lekker fris.

Inbrekers bij het puin

Inbreker

Inbrekers hebben zich in de chique Londense wijk South Kensington aardig in de nesten gewerkt. Nadat zij hun slag hadden geslagen in een pand waarin verbouwd werd, werd het drietal belaagd door de heer des huizes. Deze dwong ze plaats te nemen in de stortkoker, waarna de gealarmeerde politie ze op straat alleen maar hoefde op te rapen.

Het slimste, meest duurzame pand ter wereld staat… in Amsterdam

The Edge

Het weet waar u woont. Het weet hoe u uw koffie drinkt. Volgens het Britse instituut BREEAM verdient het de hoogste duurzaamheidsscore ter wereld (98,4%). En het staat… in Amsterdam! The Edge is het slimste, meest duurzame gebouw en daar mogen wij als kikkerlandje maar wat trots op zijn.

Het veiligste huis ter wereld

Kluis

In de heuvels rondom Los Angeles bevindt zich het best beveiligde particuliere woonhuis ter wereld. Het beschikt over twee panic rooms, naast een uitgebreid, state-of-the-art alarmsysteem. In geval van calamiteiten kan het huis worden opgedeeld in compartimenten. Deze zijn als kleine forten binnen het huis en dienen om je langdurig in terug te trekken bij bijvoorbeeld het gevaar van een aardbeving of een ontvoering. Het pand is op de markt voor 7,2 miljoen dollar.

Echt nieuws of nepnieuws? Praat mee op Facebook

Thema's

Dit artikel over thuiscomfort is geschreven door een bot