Met If This Than That regelt uw huis zich volledig zelfstandig

If This Than That in een Smart Home

ALS er wordt aangebeld, DAN gaat de verlichting in de slaapkamer aan, om inbrekers af te schrikken. En ALS uw autonavigatie aangeeft dat u over een half uur thuis bent, DAN gaat de oven aan. Via If This Than That (IFTTT) zijn allerlei slimme apparaten in en om het huis aan elkaar te verbinden – of die nu van hetzelfde merk zijn of niet. Het aantal mogelijkheden groeit met de dag en daarmee worden onze huizen steeds slimmer.

Koppel huisautomatisering, apps en slimme apparaten via IFTTT

Alles in onze huizen wordt slim, als we ze verbinden met het internet tenminste. We regelen het licht, de cv, het bad, de Hi-Fi, de deurbel en meer met onze smartphone. Dit noemen we het Internet of Things en het ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. Want nu regelen we ons slimme huis nog ‘met de hand’, maar straks regelt het huis zichzelf.

Via verschillende apps bedient u uw huisautomatisering en slimme apparaten. Wat een uitkomst zou het zijn als u de verschillende diensten straks aan elkaar kunt koppelen en – nog mooier – daar geen omkijken meer naar zou hebben?

Uitleg If This Than That

If This Than That koppelt alles aan alles

Jazeker, en het bestaat in zekere zin al. De digitale dienst IFTTT (If This Then That) laat u via de website en de app recepten instellen. De dienst werkt met vooraf ingestelde ‘triggers’. ALS dit gebeurt, DAN volgt deze actie. ALS dit gebeurt, DAN volgt die actie.

Zo stelt u bijvoorbeeld in dat elke foto die u op Facebook plaatst ook in de cloud wordt opgeslagen. Zo hoeft u nooit meer zelf na te denken dat u die ene leuke foto nog moet overzetten.

Zulke recepten heeft IFTTT nu ook ontwikkeld voor apps van andere bedrijven, en in het bijzonder domotica-apps. Natuurlijk kunt u uw video-intercom koppelen aan uw slimme lamp, als deze maar van hetzelfde merk zijn. IFTTT breidt dat uit: met de recepten koppelt u namelijk ook apparaten van verschillende merken.

Beschikbaarheid IFTTT

Veel recepten en functies zijn al beschikbaar via IFTTT.com. Denkt u maar eens aan het alarm dat automatisch inschakelt als u de deur achter u dichttrekt. Of de verwarming die aanslaat als IFTTT detecteert dat u van uw werk vertrekt. Ongetwijfeld zullen er nog meer apparaten en functies volgen, naarmate er meer aanbieders voor domotica op de markt komen en meer gebruikers zich tot IFTTT wenden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over IFTTT? Bekijk de website.

Voor meer informatie over Smart Homes en domotica kunt u contact opnemen met een Thuiscomfort-specialist bij u in de buurt.

Screenshot IFTTT.com

Anderen lazen ook: Smart Home Tour 2016