Moderne woningtechnologie luxe, maar soms ook noodzakelijk

Uw woning bedienen met uw tablet. Dat kan met huisautomatisering van Gira

Inmiddels kent iedereen het begrip 'smart home'. Nou ja, bijna iedereen! Vraag een installateur naar slimme woningaanpassingen en hij vertelt u met gemak de mogelijkheden voor uw huis. Dankzij slimme apparaten hebben we nog meer wooncomfort. Maar wat voor wooncomfort biedt een slim huis precies? 

Een geautomatiseerde woning is een uitkomst voor velen. Ook voor u?

Wooncomfort wil iedereen. Maar hoe, en wat dat precies inhoudt voor u, verschilt uiteraard. Neem de gordijnen: in elke kamer, bij elk raam, moet u ze dagelijks met de hand openen en later weer sluiten. Gedoe? Misschien niet. Maar zou het niet comfortabel zijn als u met één druk op de knop al uw jaloezieën opent en sluit? U kunt dit instellen zodat het iedere dag automatisch gebeurt. Maar u regelt dit óók gemakkelijk met een app vanaf uw vakantieadres! Deze comfortabele smart home-optie is niet alleen luxe, maar soms zelfs noodzakelijk voor senioren en mensen met een beperkte mobiliteit. Kortom: een geautomatiseerd huis is voor velen een uitkomst.

Intelligente gebouwentechniek voor meer wooncomfort

Intelligente gebouwentechniek zorgt voor meer wooncomfort. 'Intelligent' betekent hier dat bepaalde basisfuncties in de woning compleet of deels automatisch zijn uitgevoerd. De gordijnen waren maar één voorbeeld. Uiteraard zijn er talloze andere mogelijkheden, zoals automatische verlichting (op tijdstip of met sensoren) en bijvoorbeeld automatische verwarmingsregeling voor een optimale temperatuur. Alles afgestemd op de behoeften en gewoonten van u als gebruiker. Een individuele kamertemperatuurregeling brengt nog meer comfort en stelt voor elke afzonderlijke kamer de gewenste temperatuur in. Doelgericht luchten en verwarmen is, zoals u misschien weet, belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Ten slotte kunt u de smart home-techniek aan uw slimme apparaten koppelen zodat u bijvoorbeeld met een druk op uw smartphone uw muziek afspeelt, ziet wie er aanbelt en de voordeur opent voor uw bezoeker.

Keuze in domotica: KNX of Gira eNet SMART HOME

Systeemoplossingen garanderen nog meer comfort. Gira heeft als systeemaanbieder zowel het kabelgebonden KNX-systeem als het draadloze Gira eNet SMART HOME in het assortiment. In beide gevallen wordt het intelligente huis uitgerust met sensoren, besturingsmodules of regelsystemen. Sensoren registreren bijvoorbeeld de temperatuur, daglichtinval en aan- of afwezigheid van bewoners. De besturing verwerkt de door de sensoren verzamelde informatie, en past de regelsystemen, lampen of de verwarming, nauwkeurig aan de behoeften van u en uw gezinsleden aan.

Kies zelf hóe u uw woning bedient

Het is belangrijk om te weten dat u de intelligente functies in uw woning met behulp van producten en oplossingen van Gira gemakkelijk kunt aansturen en bedienen. Van tastsensoren en grote of kleine bedieningspanelen aan de wand tot en met mobiele besturing via uw smartphone of tablet.

Wilt u uw woning automatiseren? Vind hier uw Thuiscomfort-specialist

Gira eNet (1)

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.