Nieuwe zorg- en comfort-showroom niet oubollig

Gekleurd toiletpapier in de showroom van Vakon

 

De verf is er letterlijk nog nat, als we een kijkje nemen in de nieuwe showroom van installatiebedrijf Vakon in Voorschoten. Het bedrijf is gespecialiseerd in oplossingen voor levensloopbestendig wonen en opende onlangs zijn zorg- en comfortshowroom in een gloednieuw bedrijfspand. 

 

'Levensloopbestendig en langer zelfstandig thuis wonen leeft bij steeds meer mensen'

We worden rondgeleid door Esther Bronmeijer, die samen met haar man Ruud bijna 20 jaar geleden met Vakon startte. Door een wijziging in het bestemmingsplan vroeg de gemeente ze hun vorige pand te verlaten, en kregen ze de kans een nieuw bedrijfspand, inclusief werkplaats en showroom, te bouwen. Door vertraging in het vergunningproces heeft het lang geduurd, maar eind mei 2016 is de nieuwe showroom feestelijk geopend door Titia Siertsema, voorzitter van Uneto-VNI. “Precies op het juiste moment, als je het mij vraagt, want het thema levensloopbestendig en langer zelfstandig thuis wonen leeft bij steeds meer mensen.” aldus Esther.   

vakon-instapbad

Korte lijntjes met leveranciers

De plannen voor het starten en inrichten van de showroom werden al jaren geleden gemaakt, en Ruud en Esther hadden in hun hoofd precies in beeld hoe die showroom eruit moet komen te zien. Op advies van Jennifer Buijn, vertegenwoordiger van Technische Unie Leiden, schakelden ze de Showroomservice van Technische Unie in. En dat was een goede keuze. “Het bleek erg fijn om te werken met iemand die hier ervaring in heeft, en een stappenplan klaar heeft liggen. Daarnaast waren er korte lijntjes met de verschillende leveranciers, die zo ook hun advies gaven. Marcel Wienhoven heeft echt de basis voor het ontwerp gelegd, waarbij we het speelse karakter van de verspringende ruimtes op zijn advies hebben doorgevoerd.”  

Levensloopbestendig wonen

Door de jaren heen zijn de werkzaamheden van Vakon veranderd. Waar het bedrijf als regulier installatiebedrijf begon, is de focus de laatste jaren steeds meer op levensloopbestendig wonen komen te liggen. “Deze nieuwe showroom is voor ons echt een speerpunt. Hier kunnen we het juiste advies geven en kunnen mensen het zelf komen ervaren. Het is anders dan een reguliere sanitair-showroom. Onze klanten komen met een bepaald idee, of een specifieke wens. Vroeger gingen we vaak met een stapel documentatie naar de klant toe, en bestelden we vanuit brochures. Hier kunnen we ze uitgebreid te woord staan en kunnen de mensen het zelf voelen, zien en ervaren. Daarom werken we hier ook alleen op afspraak, zodat we echt de tijd hebben.” vertelt Esther.

Kennis op peil houden

Vakon onderscheidt zich daarnaast door een uitgebreide kennis, zowel van de producten maar ook een basiskennis op medisch gebied. Alleen zo kan het juiste advies voor specifieke zorgvragen gegeven worden, legt Esther uit. “Wij volgen veel cursussen om ons kennisniveau op peil te houden. De producten vragen daar ook om. Veel mensen kunnen een beugel of een toiletpot ophangen, maar het gaat ons erom dat je een toegevoegde waarde biedt. Dan is het belangrijk dat zo’n toilet precies op de juiste hoogte hangt. Uneto-VNI, OTIB, Technische Unie en leveranciers organiseren geregeld cursussen, en die volgen wij trouw. Daarnaast heb je ook een beetje medische kennis nodig, zodat je weet welke oplossing de juiste is voor een ziekteproces. Met dat soort specifieke kennis kunnen wij hier een meerwaarde bieden in de showroom.” legt Esther uit.

vakon-douchewc

De showroom

In de showroom is er gestreefd naar een zo realistisch mogelijke setting van badkamers en toiletruimtes. De ruimte is bereikbaar via een lift, trap of traplift en eenmaal boven zijn verschillende badkameroplossingen te zien. “We hebben de badkamers verschillende thema’s gegeven, passend bij de wensen van onze klanten. Bijvoorbeeld met een ruime drempelloze douche waarvan de deuren helemaal opengeklapt kunnen worden voor gemakkelijke toegang. Of een inloopligbad met een deurtje, voor mensen die moeilijk in bad kunnen stappen.” Er zijn verschillende stijlen gebruikt, om verschillende doelgroepen aan te spreken. Vakon richt zich namelijk ook op een doelgroep die voor meer comfort kiest, bijvoorbeeld met een spiegel met ingebouwde speakers en bluetoothondersteuning of prachtige designmeubelen. “Het is echt niet oubollig allemaal,” vervolgt Esther. “Bijvoorbeeld de stoeltjes voor in de douche of wandbeugels en glijstangen zien er tegenwoordig gewoon mooi uit, en hebben allang geen medische uitstraling meer.” Daarnaast zijn in de showroom verschillende werkende douche-wc’s te zien en – voor wie dat wil – uit te proberen. Verder kunnen klanten zien hoe verschillende kleuren onder andere Alzheimerpatiënten helpen meer contrast te zien en te 'begrijpen' wat de functie is van bijvoorbeeld een toilet of een handdoek.

Vakon-showroom in Voorschoten

Welkom op afspraak

Wilt u een bezoek brengen aan de nieuwe showroom van Vakon in Voorschoten? Maak dan eerst een afspraak, zodat u in alle rust de mogelijkheden kunt bekijken en uitgebreid geïnformeerd wordt. 

Adresgegevens Vakon Voorschoten

Industrieweg 17
2254 AE Voorschoten
T. 071-5621257
E. info@vakon-voorschoten.nl
I. Vakon op Facebook

 

Speciaal pak veroudert installateurs razendsnel

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt