Nooit meer onnodig lang wachten op een herhaalrecept

Wachtkamer in een huisartsenpraktijk met 3 rode kuipstoeltjes

Een recept aanvragen, uw dagroutine invullen, maar ook op consult gaan. Voor een kwaaltje dat verholpen moet worden en voor langdurige en chronische ziektes, het kan tegenwoordig allemaal digitaal. De DigitaleZorgGids maakt u wegwijs in e-Health. Dat scheelt u aardig wat reistijd en moeite, zeker als u minder goed ter been bent. 

Nieuw platform luidt het tijdperk voor digitale zorg in

Het nieuwe platform DigitaleZorgGids van patiëntenorganisatie NPCF biedt u informatie over digitale zorgdiensten en -producten. Met de productwijzer ziet u precies welke zorgproducten het beste bij u passen: dat zijn er inmiddels al 104! En vervolgens geeft u deze producten ook een beoordeling, zodat u andere gebruikers verder helpt. 

Screenshot Digitale ZorgGids

Screenshot Digitale ZorgGids

Digitale zorg?

De termen e-Health en digitale zorg zijn bedoeld als verzamelnamen. Het gaat hier niet alleen om informatie, maar ook diensten en apps die u kunt gebruiken om uw gezondheid te monitoren. Met die gegevens doet u inzichten op, die u helpen u voor te bereiden op de momenten dat u wel in de spreekkamer bij uw arts zit. Of tijdens een videoconsult natuurlijk.

En de arts?

Natuurlijk werkt digitale zorg alleen als uw arts dit aanbiedt. Per dienst zoekt u via de DigitaleZorgGids op of de dienst beschikbaar is bij uw zorgaanbieder. U kunt ook de ZorgkaartNederland raadplegen om te zien waar de dienst nog meer wordt aangeboden.

Voorbeelden van apps via Digitale ZorgGids

MedApp

MedApp biedt u informatie over medicijnen, zoals bijsluiters, achtergrondinformatie en kosten van medicijnen. Met MedApp kunt u online herhaalrecepten aanvragen bij uw apotheek.

MedApp | Digitale ZorgGids

Zoom

Wilt u een consult met uw zorgverlener zonder daarvoor naar de praktijk te komen? Dan kunt u gebruiken maken van Zoom. Met Zoom kunt u een videoconsult houden met uw zorgverlener. 

Zoom | Digitale ZorgGids

Mijn Dokter

Met de app Mijn Dokter staat u in direct contact met uw eigen huisarts. Voorwaarde is wel dat u huisarts zich aangesloten heeft bij Mijn Dokter. 

Mijn Dokter | Digitale ZorgGids

Weten hoe digitale zorg er voor u uitziet?

Gebruik de productwijzer op digitalezorggids.nl