Grote kans dat ook uw achterdeur slecht beveiligd is

88 procent van de Nederlandse huizen heeft een slecht beveiligde achterdeur!

Zolang u uw achterdeur goed op slot doet is er niks aan de hand, toch? Bijna negen van de tien achterdeuren zijn echter slecht beveiligd tegen inbraak. Een beetje inbreker heeft hooguit drie minuten nodig om de gemiddelde achterdeur open te krijgen. Ja, ook úw achterdeur!

88 procent van de Nederlandse achterdeuren slecht beveiligd

Het overgrote deel van onze achterdeuren is slecht beveiligd (88 procent), blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Veel achterdeuren in Nederland hebben een zwak aluminium beslag. Dit is herkenbaar aan de schroeven aan de buitenkant. Een beetje handige inbreker heeft zo'n slot binnen een minuut open. Maar ook bij zwaardere, stalen veiligheidsbeslagen kost het niet veel meer tijd om open te breken. Dit omdat inbrekers hier weer gebruikmaken van het zogenaamde 'cilindertrekken'. Ook stevige beslagen die vanuit de binnenkant zijn vastgeschroefd, zijn hier niet tegen bestand. 

Voorkom cilindertrekken met anti-kerntrekbeslag

Zelfs al heeft u een stevig stalen veiligheidsbeslag op uw achterdeur, dan nog kan een inbreker het slot openkrijgen door de cilinder eruit te trekken! Wel hier-en-gunter! Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen. U voorkomt cilindertrekken met een anti-kerntrekbeslag. Dit is een beslag dat is voorzien van een stalen plaatje met een gleuf over de cilinder. Momenteel heeft maar één op de tien achterdeuren zo'n beslag, terwijl u het niet om de prijs hoeft te laten. Met vijf tientjes bent u meestal wel klaar. 

Zo slaat een inbreker uw woning gelijk over

Myrte Stijnen van ASSA ABLOY vertelt dat een anti-cilindertrekbeslag nog een voordeel heeft: "Bij een veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging ziet een inbreker vanaf de buitenzijde al dat het is voorzien van deze kerntrekbeveiliging. De kans is dus groot dat een inbreker uw woning overslaat als hij dit ziet. Wel zo'n veilig idee..."

Grote kans dat ook uw achterdeur niet goed beveiligd is

Bewoners waar eerder inbraak plaatsvond hebben beter beveiligde achterdeur

In het onderzoek komt naar voren dat mensen bij wie de afgelopen vijf jaar een inbraak is gepleegd, vaker een goed beveiligde achterdeur hebben. Veel mensen zijn zich niet bewust van hun onveilige achterdeur. Toch is het sterk aan te raden hier eens met een kritisch oog naar te kijken. Een inbraak is niet alleen vervelend omdat uw spullen worden gestolen: het is ook traumatiserend omdat u het gevoel kunt krijgen niet meer veilig te zijn in uw eigen huis. U kunt daarom beter voorkomen dan genezen.

Vorig jaar ruim 55.000 inbraken in Nederland

De Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken wil woningbezitters meer bewust maken van goede inbraakpreventie. Ook hopen ze dat ze hiermee bij te dragen aan de doelstelling van het ministerie van Justitie en Veiligheid om het aantal inbraken en inbraakpogingen substantieel te verlagen. Afgelopen jaar vonden er ruim 55 duizend inbraken plaats in Nederland.

Oplossingen om uw woning beter te beveiligen leest u hier >>

Wilt u een veiligere achterdeur? Vind hier uw Thuiscomfort-specialist!

Inbreker keert vaak terug naar dezelfde woning

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.