Paleis Soestdijk blauw verlicht op 2 april, Wereld Autisme Dag

soestdijk-blauw

Wereldwijd wordt op World Autism Awareness Day (2 april) aandacht gevraagd voor autisme met de actie Light it up blue. Ook in Nederland worden meerdere bijzondere gebouwen blauw verlicht als sympathiebetuiging aan mensen met autisme, met als blikvanger Paleis Soestdijk.

Light Up Blue vraagt wereldwijd aandacht voor autisme

Enkele jaren geleden haakte Het AutismeFonds aan bij de internationale actie Light It Up Blue door de Amsterdamse Westertoren en het Beursgebouw in het blauwe licht te zetten. In 2013 en 2014 jaar was het aantal gebouwen en ‘landmarks’ al fors gegroeid, met onder meer de Wilhelminatoren in Vaals - het hoogste punt van Nederland - het lichtkunstwerk in de Neudeflat en de Brainwavebridge bij Eindhoven. Maar de meest opvallende in het rijtje is wel Paleis Soestdijk, dat dit jaar ook voor de tweede keer blauw kleurt.

Kroon op de campagne

“Light It Up Blue is een fantastisch initiatief, dat mensen met autisme over de hele wereld verbindt,’’ aldus Swanet Woldhuis, interim directeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds. “Vorig jaar heeft de actie veel extra publiciteit opgeleverd. De kroon op Light It Up Blue is wel Paleis Soestdijk, maar we hopen natuurlijk van harte dat op Wereld Autisme Dag heel Nederland blauw kleurt!’’

Autismeweek

In het kader van de Autismeweek nemen organisaties in heel Nederland het initiatief om regionale activiteiten te organiseren om voorlichting te geven over autisme. Zo zijn er open huizen, een Autisme Belevings Circuit en informatiemarkten. Ook worden Iemand zoals ik en Een leven lang afgespeeld, films over het thema autisme. Het volledige programma is hier te vinden. 

Campagnebeeld autismeweek

Autismeweek

De Autismeweek is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds.
Autisme staat volop in de belangstelling. Helaas vaak omdat kinderen en volwassenen met autisme steeds weer tegen gebrekkige voorzieningen in onderwijs en zorg aanlopen. De Nederlandse Vereniging voor Autisme behartigt de belangen van alle mensen met autisme in Nederland en bouwt aan erkenning,begrip en kennis(overdracht). www.autisme.nl

Wereldwijde sympathie actie voor mensen met autisme

Wereldwijd wordt er op World Autism Awareness Day (2 april) aandacht gevraagd voor autisme met de actie Light it up blue. Het initiatief bestaat nu een aantal jaren en meer dan 180 steden in 35 landen op 6 continenten doen mee. Zo werden o.a. het Empire State Building, de Niagara watervallen, het Sydney Opera House en het beeld 'Christus de Verlosser' in Rio de Janeiro blauw aangelicht. In 2012 deed het AutismeFonds voor het eerst mee en was o.a. de Amsterdamse Westertoren blauw verlicht. Dit jaar zullen in Nederland meerdere bedrijven en bijzondere gebouwen blauw verlicht worden, als sympathiebetuiging aan mensen met autisme. De voortgang van alle activiteiten in het land en Light It Up Blue is te vinden op www.autismeweek.nl.