Pas op voor de louche slotenmaker!

Louche slotenmaker

Stel u voor: u komt terug van een avondje uit. Op het moment dat u de voordeur wilt openen, breekt de sleutel af in het slot. Het is al laat, het regent. Wat doet u nu? Grote kans dat u even op uw smartphone googelt naar een slotenmaker met een 24-uurs dienst. Helaas loopt dit niet altijd goed af...

U trekt uw reddende engel niet direct in twijfel...

Sommige bedrijven met een 24-uurs service zijn er niet per sé op uit om u netjes te helpen. Ze willen vooral heel veel geld verdienen. Het is dan ook heel gemakkelijk om gebruik te maken van mensen in nood. U wilt zo snel mogelijk uw huis in. U trekt uw reddende engel dan ook niet direct in twijfel. Toch? Lilian Tieman, adviseur bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), legt uit hoe u louche slotenmakers buiten de deur houdt en daarmee een torenhoge rekening voorkomt.

'Bedragen van 600 euro of meer komen echt voor'

Op het moment dat u 's avonds of 's nachts buitengesloten bent, wilt u zo snel mogelijk hulp om uw huis binnen te komen. Tijd om een slotenmaker uitgebreid te checken, heeft u niet. En informeren naar de kosten, doet u misschien ook niet. En dit weten louche slotenmakers maar al te goed. Resultaat: een factuur met een buitensporing hoog bedrag voor het openen van uw deur. "Bedragen van 600 euro of zelfs nog veel meer komen echt voor. Klanten die hier niet akkoord mee gaan, worden allerminst vriendelijk te woord gestaan. Het CCV ontvangt zelfs veelvuldig meldingen van bewoners die geïntimideerd zijn", aldus Tieman.

Zoek van te voren een betrouwbare slotenmaker

U kunt al deze ellende voorkomen door van te voren al wat zaken te regelen. Wacht niet tot het moment dat u buitengesloten bent, maar ga nu al, in alle rust op zoek naar een betrouwbare slotenmaker. Kies een bedrijf bij u in de buurt en loop er eens binnen. Voelt deze slotenmaker goed? Zet zijn telefoonnummer dan alvast in uw telefoon. Zo hebt u altijd zijn nummer bij de hand in geval van nood.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Om helemaal zeker te zijn van uw zaak, kiest u voor een onderneming die aangesloten is bij het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Deze bedrijven voldoen aan een aantal strenge kwaliteitseisen. Louche praktijken maken daar uiteraard geen onderdeel van uit. De aangesloten bedrijven kiezen er vrijwillig voor om gecontroleerd te worden, zodat u als klant vertrouwen kunt hebben in hun vakmanschap.” Op politiekeurmerk.nl vindt u op plaatsnaam of postcode alle gecertificeerde PKVW-bedrijven. 

Vraag altijd om een prijsindicatie voordat u met een slotenmaker in zee gaat

Mocht het toch gebeuren dat u buitengesloten bent en nog geen betrouwbaar bedrijf hebt gevonden? Kies dan in ieder geval voor een slotenmaker die bij u in de buurt zit, adviseert Tieman. Dit scheelt namelijk al veel in voorrijkosten. Ook is het verstandig om van te voren te vragen naar een prijsindicatie voor het openen van uw deur en (eventueel) vervangen van het slot. Vraag goed door. Bedenk u dat veel malafide bedrijven misschien alleen de voorrijkosten noemen. Veelgehoorde bedragen zijn dertig á veertig euro. Deze noemt de louche slotenmaker om u op uw gemak te stellen. Maar voor deze bedragen hebt u echt geen nieuw slot.

Logeren bij vrienden of familie

Hebt u de keuze om de nacht door te brengen bij vrienden of familie? Dan is dat misschien de beste optie die u heeft. U kunt dan namelijk de volgende dag op uw gemak een betrouwbare slotenmaker zoeken en op gewone werktijden kost zo'n operatie uiteraard een stuk minder. 

Een smartphone als huissleutel

Met een smartphone als virtuele sleutel van uw voordeur is dit probleem ook opgelost. Of eigenlijk: u voorkomt dit soort problemen. Met de Nemef ENTR heeft u geen sleutels meer nodig en komt u altijd uw woning binnen.

Neem voor beveiliging op maat contact op met de Thuiscomfort-specialist bij u in de buurt >>

Veilige sloten op uw deuren? Vind hier uw vakspecialist

Thema's

Inbreker keert vaak terug naar dezelfde woning

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.