“Schat,wil jij de garagedeur even opendoen?”

Het onlangs gelanceerde platform Thuiscomfort informeert senioren over de mogelijkheden van comfortabel en zorgeloos thuiswonen.

De techniek in huis voor comfortabel en toekomstbestendig wonen

Tv-commercial Thuiscomfort vanaf donderdag 16 oktober te zien

Thuiscomfort.nl is een nieuw inspiratieplatform van groothandel Technische Unie. Het platform informeert consumenten over de mogelijkheden om hun huis aan te passen om comfortabel en zorgeloos te wonen. Nu en tijdens hun oude dag. Technische Unie speelt met Thuisomfort in op de trend dat ouderen langer zelfstandig thuis wonen en steeds later terecht kunnen in een zorginstelling.

Steeds later terecht in zorginstelling

De reclamecampagne richt zich op de leeftijdsgroep vanaf ongeveer 55 tot 70 jaar. Dit is een levensfase waarin de meeste mensen totaal nieuwe eisen aan hun woning stellen.  Kinderen verlaten het huis, men gaat met pensioen, draagt de zorg voor de ouders, of wordt zelf grootvader of -moeder. Wie zijn huis dan op een slimme manier aanpast, profiteert optimaal van alle comfortabele oplossingen van vandaag. En is bovendien voorbereid op langer zelfstandig wonen wanneer de echte ouderdomsverschijnselen zich gaan voordoen.

Techniek dient de mens

De gemiddelde leeftijd in Nederland waarop men grootvader of -moeder wordt ligt op 54 jaar. Dan staat men nog midden in het leven. Die groep moet je dan ook niet aanspreken op het ouder worden, betuttelen of  met zorghulpmiddelen lastig vallen. Ondersteund door de slogan techniek dient de mens laat de campagne zien dat moderne oplossingen het leven een stuk prettiger kunnen maken. Dat begint eerder dan je denkt.
 

Schat-wil-jij-even-de-garagedeur-opendoen

Herkenbare situaties

In de commercial staat een echtpaar centraal in situaties die bijna iedereen herkent. Mevrouw staat onder de douche, terwijl haar echtgenoot de warme kraan opendraait om zich te scheren. Moet dat echt nú? Even later zit het stel in de stromende regen in hun auto en vraagt meneer aan zijn echtgenote of ze de garagedeur wil openen. Een dodelijke blik als gevolg.  In de laatste scène ligt meneer uitgeblust in bed als mevrouw doodleuk vraagt of hij beneden de verwarming lager wil zetten en de lichten uit wil doen. Zucht…

Het antwoord in alle gevallen, is: techniek lost het op. ‘Wat u vraagt, heeft Thuiscomfort al gevonden.’

Regionale televisie

De Thuiscomfort-commercial wordt in de periode van 16 oktober – 9 november uitgezonden op diverse regionale zenders. De commercial en het uitzendschema vindt u hier.

Over Thuiscomfort

Thuiscomfort is een initiatief van Technische Unie, de grootste technische groothandel in Nederland. Het Centraal Kantoor van Technische Unie bevindt zich in Amstelveen. Hier is ook de redactie van Thuiscomfort gevestigd. Inmiddels zijn er tientallen leveranciers en ruim 500 vakspecialisten, installateurs en aannemers aangesloten bij Thuiscomfort.

www.thuiscomfort.nl

Commercial

Opdrachtgever: Technische Unie

Bureau: Branding a Better World

Productie: Deep Thought Productions

Acteurs: Maeve van der Steen, Job Redelaar

Voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over Thuiscomfort kunt u contact opnemen met Robert-Jan van Nouhuys, Projectleider Inspiratieplatform: M. +31 (0) 6 81287618, T. +31 (0) 20 54 50 399, e-mail: redactie@thuiscomfort.nl 
 

Afbeeldingen:
 

      foto1            logo1             logo2