Mobiele douche en toiletcabine van Apollo Aqua

In een artikel op Telegraaf.nl van 9 augustus 2015 wordt een mobiele badkamer gepresenteerd als nieuwe vinding. Thuiscomfort heeft dit bericht ook overgenomen op haar Twitter-tijdlijn. Nu blijkt dit bericht onjuist te zijn. De redactie biedt hierbij Apollo Aqua, die een dergelijke douche- en toiletcabine al jaren geleden introduceerde op de Nederlandse markt, haar welgemeende verontschuldigingen aan.

Flexibele Apollo Aqua-douchecabine al jarenlang verkrijgbaar

Korte tijd na het verschijnen van het Telegraaf-artikel en ons Twitterbericht meldt Bram Strookman van Apollo Aqua zich bij onze redactie. Hij schrijft: “Kijk op Apollo-Aqua.nl. Die voeren wij al 17 jaar voor minder dan de helft.”

In een nadere toelichting stelt de heer Strookman: 

“De cabines van Apollo Aqua zijn zelfdragend en kunnen op iedere gewenste plek in huis geplaatst worden. Wel is het noodzakelijk dat er warm en koud water voorhanden is. Ook is het handig om een afvoermogelijkheid in de buurt te hebben.

Let bij de maatvoering op dat sommige cabines inclusief een vaste oprit zijn. De werkelijke doucheruimte is daardoor kleiner. Voor de types zonder oprit is een oprit leverbaar.

Naast de cabine heeft u nog een thermostatische douchekraan nodig en een glijstangset.

Standaard worden er twee liggers mee geleverd waaraan een douchestoeltje met steunpoten bevestigd kan worden.

We adviseren ook om een plafond toe te passen.

Er zijn ook modellen leverbaar waarbij een toilet, al of niet met vermaler toegepast wordt.”

Nadere stappen

Inmiddels is – in overleg met Apollo Aqua – hun douche- en toiletcabine toegevoegd aan het Thuiscomfort-assortiment. Op deze manier kunnen vergissingen als eerder voortaan voorkomen worden.

Thuiscomfort betreurt deze onzorgvuldige berichtgeving en het feit dat er geen wederhoor heeft plaatsgevonden met onze partner Apollo Aqua, waardoor we ten onrechte de indruk hebben gewekt dat de douchecabine een nieuwe vinding is, in plaats van een bewezen product dat al jarenlang wordt toegepast in Nederlandse woningen. We hopen dat hiermee de ontstane verwarring is weggenomen en zullen er alles aan doen de Apollo Aqua-douchecabine in de toekomst op de juiste manier voor het voetlicht te brengen.

De redactie

Aanmelden voor nieuwsbrief

Douche- en toiletcabine Apollo Aqua

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt