Register Comfortinstallateurs van start

Start Register Comfortinstallateurs 2017

Er waren al registers voor merkenrecht, voor accountants en voor zorgverleners. Nu hebben ook Comfort Installateurs hun eigen register. Branchevereniging van installateurs UNETO-VNI houdt het bij, in samenwerking met KvINL (Kwaliteit voor Installaties Nederland). 

Erkenningsregeling Langer Zelfstandig Thuis Wonen

Om in aanmerking te komen voor opname in het register dient een installatiebedrijf op de eerste plaats te voldoen aan de eisen van de erkenningsregeling Langer Zelfstandig Thuis Wonen. De erkenningsregeling is een open regeling en voor iedere KvNIL-erkend installateur (zowel elektrotechnische laagspanningsinstallaties als werktuigbouwkundig) toegankelijk en haalbaar.

Om in aanmerking te komen dient de installateur:

  • te beschikken over het certificaat Aan de slag als Comfortinstallateur
  • de training Elektrotechniek voor Werktuigbouw (E voor W) of Werktuigbouw voor Elektrotechniek (W voor E) te hebben gevolgd
  • te hebben deelgenomen aan de Cursus Bewonersprofielen: ‘Maak kennis met uw toekomstige klant’

Dit pakket aan opleidingen dat wordt aangeboden via OTIB vormt voor u als consument de garantie dat een installateur: 1) technisch onderlegd is, 2) breder dan het eigen vakgebied kan adviseren (alles in een hand) én 3) weet wat er nodig is aan aanpassingen gezien een bepaald ziektebeeld. U haalt dus een vakman in huis!

Register UNETO-VNI Comfortinstallateurs

Bovenop de erkenningsregeling Langer Zelfstandig Thuis Wonen heeft UNETO-VNI nu het Register UNETO-VNI Comfortinstallateurs ingesteld. Van elke partij in het register weet u dat zij én voldoen aan de LZTW-erkenningsregeling én lid zijn van UNETO-VNI. Dat is een dubbele garantie voor vakkundig uitgevoerde werkzaamheden, onder eerlijke voorwaarden.

De zekerheid van een UNETO-VNI Comfortinstallateur