Ruim een kwart van de 60-plussers fietst al elektrisch

Voorwiel elektrische fiets met aandrijfmotor

Op donderdag 28 mei is het Fiets naar je Werk Dag 2015. Duizenden werknemers nemen de fiets in plaats van de auto of het openbaar vervoer. Zij doen dit om gezond te blijven, om het milieu te sparen én om kans te maken op een weekendje weg. En niet onbelangrijk: wie meedoet steunt het Jeugdsportfonds. 

Ervaar het gemak en plezier van elektrisch fietsen

Was elektrisch fietsen in het Calvinistische Nederland lange tijd niet geaccepteerd, inmiddels behoren elektrische fietsers tot de avant garde van het wielrijderspeleton. Ook steeds jongere fietsers ontdekken het gemak van de e-bike, om tegen de wind in of over langere afstanden toch uitgerust en op tijd op hun plaats van bestemming te komen. Ook op Fiets naar je Werk Dag 2015 verschijnen er steeds meer elektrische fietsen in het straatbeeld, naast ‘standaard’ fietsen en de fietsen met versnelling. 

1,3 miljoen elektrische fietsen in Nederland

Zeker nu er op steeds meer plaatsen de mogelijkheid wordt geboden e-bikes op te laden, neemt de populariteit van dit nieuwe vervoersmiddel hand over hand toe. In 2012 beschikte 10% van de senioren over een e-bike. Inmiddels rijden er zo’n 1,3 miljoen elektrische fietsen in Nederland rond en heeft ruim een kwart van de 65-plussers er een. (Bron: ING

Opladen van uw elektrische fiets

Twee laadstations van Hager, witty.park en witty.home, zijn bijzonder geschikt voor het opladen van uw elektrische rijwiel.

witty.park is vooral geschikt voor gebruik in de openbare ruimte, doordat dit station uitsluitend met een toegangsbadge te gebruiken is. witty.home is bedoeld voor gebruik in een afgesloten garage of in een omhekte tuin. 

Laadstations witty van Hager in een parkeergarage

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt