Succes en primeurs voor Beurs Domotica & Slim Wonen 2016

Toast op succesvolle beurs Domotica & Slim Wonen

Het zit er op, De Smart Homes Beurs Domotica & Slim Wonen! Innovatie, inspiratie en Inhoud: De drie i’s die op 16 en 17 november centraal stonden, dit jaar in het thema van het actuele vraagstuk Big Data. De vakbeurs manifesteerde zich opnieuw als middelpunt in het netwerk: De perfecte gelegenheid om elkaar te ontmoeten.   

Platform

Inspireer! Dat is de boodschap die Smart Homes standhouders vooraf en tijdens het evenement meegaf. Wie de beste ‘prikkel’ bood, dat bepaalde het publiek. Op zoek naar innovatie en toch voor het vertrouwde kiezen: De bezoeker ging massaal voor de herkenning waarmee Hertek de titel prolongeert. Met een nagebootste zorgkamer boden zij de beste domotica-ervaring. Naast deze publieksprijs, bood de beursorganisator een podium aan slimme, gerealiseerde samenwerkingsprojecten. Op de eerste beursdag streden Consyst en Mopas, twee oude bekenden als het gaat om de Smart Homes Award, in de ‘arena’ van het Evoluon om de overwinning. Hoewel het een nipte overwinning is volgens de vakkundige jury, bestaande uit Dick Glaser, Mike Drost en Henri Smits, kwamen ze tot een unaniem besluit: Consyst en TanteLouise mogen zich met hun samenwerkingsproject winnaar noemen van de Smart Homes Award 2016!  “Het project Vissershaven is een voorbeeld van een uitstekende samenwerking waarbij heel goed geluisterd is naar onder andere het marktzorgpanel. Belangrijke aspecten daarbij zijn de leefbaarheid en veiligheid die het project waarborgt bij de bewoners en familie.” Aldus juryvoorzitter Glaser.

Bezoekers aan de beurs Domotica & Slim Wonen worden voorgelicht over domotica

Highlights

Verschillende sectoren kwamen samen in het Evoluon voor de perfecte connectie. Met als hoogtepunt het congres: Beyond Big Data: Via domotica naar IoT & Big data. Nog voordat de beursvloer opende stond op 16 november dit ‘grijze’ gebied centraal. Een symposium dat ruimte bood voor nieuwe informatie, inzicht en stof tot denken: “Zeer interessant en leerzaam, een boodschap om de vloer mee op te gaan”, aldus een van de deelnemers.

Primeur

Eerder al werd bekend gemaakt dat Smart Homes gaat samenwerken. Tijdens de beurs vond er een follow-up plaats in de vorm van een primeur: De Smart Homes Beurs verhuist! Bij een centraal platform hoort een centraal middelpunt: Jaarbeurs Utrecht. En dat wordt nóg breder. In 2017 zien gaan de deuren open voor het evenement: Smart Homes & Intelligent Buildings. “Elf jaar lang hebben we deze beurs georganiseerd, maar Smart Homes is geen beursorganisator. We gaan ons nu weer focussen op waar we goed in zijn: De inhoud! Hoe het precies wordt vormgegeven, daarover zijn we in gesprek, maar betrokken blijven we zeker.”Aldus Corien van Berlo, algemeen directeur Smart Homes. 

Bron: persbericht Smart Homes NL