Hoosbui? Een terugslagklep houdt rioolwater buiten de deur

Terugslagklep van ABU

Eens in de zoveel tijd regent het zo hard dat de riolering de toestroom van regenwater niet meer aankan. Het water kan dan omhoog borrelen in uw toilet, wastafel of gootsteen, douche of bad. Naast vervelende waterschade kunt u last ervaren van nare rioolluchtjes. En in het ergste geval komt u misschien zelfs een rat in uw pot tegen. Gelukkig is dit alles met een simpele oplossing te voorkomen.  

Wat is een terugslagklep?

Een terugslagklep wordt ook wel keerklep of terugstroombeveiliger genoemd. Het is een ventiel dat in de vuilwaterafvoer wordt gebruikt om water in één richting door te laten. Het water duwt bij het heenstromen de klep open en een veer of de zwaartekracht sluit de klep. In andere gevallen sluit de klep door het terugstromen van het water. Een terugslagklep kunt u ook een beetje vergelijken met een fietsventiel. Deze zorgt ervoor dat de lucht maar één kant op kan stromen in de fietsband.

Extra zekerheid met een eigen terugslagklep

Terugslagkleppen bevinden zich in bijna alle rioleringen. Dit om te voorkomen dat vervuild water in een regenwaterriool terechtkomt. Bij oude of slecht onderhouden rioleringen en bij grote toevoer van regenwater, komt het helaas soms voor dat deze terugslagkleppen niet functioneren. Of niet optimaal. In dat geval zorgt een eigen terugslagklep tussen uw wastafel, bad of toilet en het riool voor extra zekerheid én een droge toillet- of badkamervloer.

Een terugslagklep bestaat uit een plaat met een scharnier en is meestal van roestvrij staal of polytheen gemaakt. Dit om aantasting te voorkomen.

Een terugslagklep houdt ratten en nare geurtjes buiten de deur

Voorkom ratten in uw pot door een terugslagklep te plaatsen

Ook ongedierte houdt u met een terugslagklep buiten de deur. Een rattenplaag of werk aan de riolering is meestal de oorzaak. Door deze verbouwingen verdwijnen de schuilplaatsen van de ratten en moeten ze op zoek naar een nieuwe plek om water en voedsel te vinden. Ratten zijn excellente zwemmers en voelen zich dan ook snel thuis in het riool.

Een terugslagklep biedt ook in deze gevallen uitkomst. Bovendien houdt zo'n klep nare geurtjes van buitenaf deels tegen. 

Terugslagklep van ABU

Terugslagklep van ABU, te koop via de Thuiscomfort-specialist (artikelnummer 4234589).

Ook een terugslagklep laten plaatsen? 

Het installeren van een terugslagklep is een relatief kleine ingreep. Uw Thuiscomfort-loodgieter plaatst deze tussen uw toilet, gootsteen, wastafel, bad of douche en de rioolbuis. Op die manier houdt u het binnen altijd droog - zelfs bij de grootste hoosbuien. 

Vraag een offerte aan voor een terugslagklep

Hoe voorbereid bent u op regen, regen en nog eens regen?

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.