Thuis is waar uw vloeren liggen

Dame loopt over een keramieken vloer.

De vloer is de letterlijke basis van uw huis. En de ene vloer is de andere niet. Keuze genoeg als het om materialen en dus sfeer gaat. Tegel, beton, hout, kurk, vinyl, laminaat. Dus waar houdt u rekening mee als u uw vloer uitzoekt?

In vijf stappen naar de juiste vloer voor uw huis

Doel van de kamer

Bepaal eerst waar u de kamer in kwestie voor gaat gebruiken. Badkamer, keuken en gangen zijn eigenlijk de enige vaststaande onderdelen in een huis. Slaapkamer, opslag, woonkamer en studeerkamers hebben allemaal een ander doel, een ander type gebruik en dus andere eisen waaraan hun vloeren moeten voldoen. In de slaapkamer wilt u zo weinig mogelijk geluid, voor de woonkamer is die eis minder belangrijk.

Gebruik van de kamer

Ga ook na wie er straks veel in de kamer zal zijn. In de keuken en woonkamer zal de hele familie en ook uw vrienden over de vloer komen. Meer mensen betekent vaak meer rommel en slijtage, dus de vloeren wilt u hier onderhoudsvriendelijk maken en op lange termijn mooi houden. Een studeerkamer of slaapkamer zal door minder mensen worden gebruikt, hier kunt u dus voor een minder gladde, maar comfortabelere vloer kiezen.

Uitzonderingen op de regel

Zijn er nog extra uitzonderingen waar u rekening mee moet houden? Omstandigheden zoals een rolstoel, maar ook allergieën liggen ten grondslag aan de keuze voor vloermaterialen. Drempels en hoogpolige tapijten zijn uit den boze als u beperkt mobiel bent. Vloeren waar stof en haren vrij spel op hebben, zijn niet aan te raden bij allergieën.

Indeling van het huis

Loopt uw keuken door in uw woonkamer? Dan doet u er slim aan om één vloer te leggen. Niet alleen lijkt de ruimte zo groter, ook ontstaat er meer rust in het interieur. Zorg er ook voor dat de vloer past bij het huis in termen van stijl, dat levert u meer op als u ooit uw huis te koop zet.

Besteding van het budget

Een nieuwe vloer komt zelden alleen. Grote kans dat u nadenkt over uw vloer, omdat u uw huis wilt aanpassen, verbouwen of het interieur wilt vernieuwen. Dat betekent ook dat u een budget zult opstellen, waar u meer mee wilt doen dan alleen de vloer laten aanleggen. De prijzen van verschillende materialen wegen dus mee in uw beslissing. Onze vakspecialisten helpen u graag bij het maken van een inschatting voor uw vloer. Zo weet u vooraf wat dat tegelwerk, beton of laminaat gaat kosten.

Thema's

Welke vloerbedekking kies ik?

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over duurzaam wonen, smart homes en langer zelfstandig thuis wonen