Uw wens in vervulling op Nationale Ouderendag

Vervul uw wens op Nationale Ouderendag!

Aanstaande 6 oktober is het Nationale Ouderendag. De dag waarop we ouderen in het zonnetje zetten en wensen in vervulling laten gaan. Een dag waar we graag even bij stilstaan.

Op Nationale Ouderendag staan senioren aan het roer

De Nationale Ouderendag is een particulier initiatief dat sinds 2009 elke eerste vrijdag van oktober plaatsvindt. Op deze dag gaat alle aandacht uit naar de oudere generaties die vaak veel hebben meegemaakt, maar nog zeker niet zijn afgeschreven. Tegelijkertijd is het een dag waarop jong en oud wat voor elkaar kunnen betekenen. 

Tijdens deze dag staan de ouderen dan ook echt aan het roer en organiseren gemeenten, particulieren en bedrijven allerlei leuke activiteiten. Zo kunnen senioren vóór 6 oktober een wens indienen die wellicht in vervulling gaat met behulp van vrijwilligers die zich inzetten als wensenvervuller. Daarnaast zijn er volop activiteiten georganiseerd zoals gezamenlijke lunches, voorstellingen en zangkoren. 

Kleine wensen, grote impact

Vaak hebben senioren heel kleine wensen, zoals nog één keer het ouderlijk dorpje bezoeken, een kroketje uit de muur trekken, oude trouwkleding passen, of samen op pad. Toch is de impact van Nationale Ouderendag enorm. De eenvoudige wensen toveren bij senioren vaak een grote glimlach op het gezicht. De tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar besteden, zorgt voor onvergetelijke momenten en blijvende contacten. 

Nationale vs Internationale Ouderendag 

Sinds 14 december 1990 hebben de Verenigde Naties 1 oktober uitgeroepen tot Internationale dag van de ouderen. Deze dag is het vervolg op het internationale actieplan van Wenen over vergrijzing uit 1982. Het staat volledig in het teken van ouderen en hun bijdrage aan de samenleving. Thema’s die deze dag centraal staan, zijn bijvoorbeeld het verbeteren van de zorg voor ouderen en het tegengaan van uitsluiting en eenzaamheid.

Eén op de vier ouderen is eenzaam

Geschat wordt dat in Nederland één op de vier ouderen eenzaamheid ervaart. 200.000 ouderen zijn zelfs extreem eenzaam. Zij krijgen hooguit eens per maand bezoek of helemaal niet. Het Nationale Ouderenfonds steunt deze mensen ook de rest van het jaar. Ze halen senioren uit hun isolement door te zorgen voor meer sociale contacten. 

Wilt u een wens opgeven of er eentje in vervulling laten gaan? Klik dan hier.

Meer nieuws van ons volgen? Like ons op Facebook!

Thema's

Konvooi moet ouderen behoeden voor eenzaamheid

Blijf op de hoogte met Thuiscomfort

Schrijf u nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief