Valpreventie redt levens

Badkamer met Handicare valpreventie

Een val op hogere leeftijd kan snel ernstige gezondheidsproblemen geven. Tussen 2007 en 2012 steeg het aantal 65-plussers dat binnen 30 dagen overleed als gevolg van een val met 40 procent. En het aantal ernstige valongevallen neemt toe als gevolg van de vergrijzing. 

Beweging zorgt dat ouderen minder snel vallen

Als ouderen vallen heeft dat niet alleen lichamelijke gevolgen. Angst voor vallen zorgt voor minder bewegen, minder mobiliteit en uiteindelijk een sociaal isolement. Hoe minder een oudere beweegt en loopt, hoe sneller hij valt. Iemand komt zo in een negatieve spiraal terecht.

Vallen voorkomen

Vooral de badkamer is een plek waar veel gevallen wordt. Daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat de badkamer zo veilig mogelijk is. Eén oplossing is een drempelvrije doucheruimte. Met de Plancofix Plus is het mogelijk om ook in een oudere woning een inloopdouche te maken. Villeroy & Boch heeft het badkamerconcept O.Novo Vita ontwikkeld dat veilig is en vallen voorkomt, zonder er uit te zien als een badkamer in een zorginstelling. Ook LinidoSolutions helpt de badkamer veiliger te maken, zonder het design uit het oog te verliezen. Hun producten zijn er nu ook in de trendkleur antraciet.

Nieuwsbrief

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt