Banken maken het makkelijker om duurzaam te verbouwen

Bent u van plan een huis te kopen? Vijf banken informeren u voortaan bij het hypotheekadvies ook over de verduurzaming van de nieuwe woning. Zo voorzien ze u van advies over de voordelen van verduurzaming, zoals een lagere energierekening en meer comfort.

Vijf banken geven advies over verduurzamen woning

Het is al langer mogelijk om bij de koop van een woning een extra lening af te sluiten om te verduurzamen. Toch wordt daar in de praktijk weinig gebruik van gemaakt. ABN Amro, Florius, Rabobank, Triodos en de Volksbank brengen daar verandering in door alle duurzame mogelijkheden in elk hypotheekadvies mee te nemen. De banken hebben hier afgespraken over gemaakt met de organisatie achter de Nationale Hypotheek Garantie en het Waarborgfonds Eigen Woningen. 

Lenen voor duurzaam verbouwen woning wordt makkelijker

Naast het advies over het verduurzamen van de woning, maken de banken het ook gemakkelijker om dit te financieren. Zo zetten ze het energiebespaarbudget in, waardoor u niet van tevoren hoeft te beslissen welke aanpassingen u precies wilt doen aan uw nieuwe woning. 

Woningen nemen kwart van CO2-uitstoot voor rekening

Onze woningen zijn verantwoordelijk voor 25 procent van de uitstoot van CO2. Het verduurzamen van woningen is dan ook van groot belang. Nederland wil in 2050 ruim 90 procent van de CO2-uitstoot terugdringen. 

Bron: ANP

Vrijblijvend advies van onze vakspecialisten? Vind hier alle Thuiscomfort-partners bij u in de buurt

Leen tot 80% van uw WOZ-waarde met de nieuwe Verzilverlening

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over duurzaam wonen, smart homes en langer zelfstandig thuis wonen