Verhuizen of verbouwen op je oude dag?

Badkamer met wandbeugels voor de veiligheid

Of het nu een geleidelijk proces is of zich plotseling aandient na bijvoorbeeld een val; op een dag komt u waarschijnlijk tot de conclusie dat uw huidige woonsituatie niet langer volstaat. De trap lijkt steeds steiler te worden. De voordeurbel beantwoorden wordt een hele opgaaf. En in de badkamer zoekt u steeds vaker steun aan de wastafel of douchestang.

Maak uw huidige woning 'levensloopbestendig' of zoek het verderop

Niet de eerste keer dat u voor deze keuze staat

De keuze om te verhuizen of te blijven wonen, kan zich een aantal keer in een wooncarrière voordoen. Mensen gaan vanuit het ouderlijk huis op kamers of direct samenwonen. Zodra er kinderen geboren worden, betrekken we een eengezinswoning. Als die kinderen tieners worden, wilt u waarschijnlijk over meer vierkante meters woonoppervlak beschikken.

Weer later gaan de kinderen in een andere stad studeren en kan het huis juist weer wat ruim aanvoelen.

De stap om uw huidige woning levensloopbestendig te maken of een seniorenwoning te betrekken is er een in een lange rij.

We gaan verhuizen

Er zijn verschillende goede redenen om te verhuizen naar een levensloopbestendige woning. Gemak is zonder twijfel de belangrijkste. Op een verhuizing na die veel energie kan kosten, betrekt u namelijk een kant-en-klare seniorenwoning. Zonder drempels. Gelijkvloers of met een lift. Mogelijk met faciliteiten van een serviceflat. En zonder onderhoud.

Maar een verhuizing kan ook ingegeven worden door het feit dat u altijd al in een andere straat, wijk of woonplaats hebt willen wonen. Of dat u graag dichter bij de (klein)kinderen bent.

Een voorbeeld van een website die seniorenwoningen aanbiedt, is Woonz.nl

Seniorenwoning zoeken met Woonz

We gaan verbouwen

Misschien kan uw huidige woning met een aantal aanpassingen levensloopbestendig worden gemaakt. Verplaats de badkamer naar de begane grond, plaats een traplift of laat huisautomatisering installeren. Zo blijft u heerlijk wonen op de plaats waar u al jaren woont en in geïnvesteerd heeft, en houdt u het netwerk van buren om u heen, om op terug te vallen – ook niet onbelangrijk als u op leeftijd bent.

Er is vaak meer mogelijk dan u denkt met uw huidige woning. De vraag is: wordt u blij van het idee om straks in een verbeterde versie van uw eigen woning te blijven wonen? Als u die vraag met ‘ja’ beantwoordt, is verbouwen waarschijnlijk de beste optie. Ook al omdat dit zich vaak voor een groot deel terugverdient.

De levensloopbestendige badkamer van het Thuiscomfort-demohuis

Animatie werkwijze Woonz

Aanmelden nieuwsbrief

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt