Stel uw wastafel of toilet met een druk op de knop op de juiste hoogte in

Meerdere generaties maken gebruik van een badkamer met Viega in hoogte verstelbaar sanitair (foto: Viega)

In een levensloopbestendige woning wonen mensen van verschillende leeftijden moeiteloos onder een dak. Zo’n woning past zich als vanzelf aan uw leeftijd aan. Een van de plaatsen in huis waar levensloopbestendigheid een centrale rol speelt, is de badkamer. 

In hoogte verstelbaar sanitair van Viega

Opa of kleindochter, vader of moeder: iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor het gebruik van wc en wastafel. In hoogte verstelbaar sanitair kan een uitkomst bieden, maar moet dan wel aan drie strikte eisen voldoen.

1. Op elke gewenste hoogte instelbaar 

De wastafel of het toilet op een andere hoogte instellen moet op de eerste plaats eenvoudig zijn. Het mag geen kracht kosten om de hoogte opnieuw in te stellen. Ook moet het instellen in een fractie van tijd kunnen plaatsvinden.

2. Langdurig en intensief te gebruiken

Een andere voorwaarde waaraan in hoogte verstelbaar sanitair moet voldoen, is de kwaliteit. Niemand is erbij gebaat als een wastafel na twee keer verstellen ‘vastloopt’. Juist in de badkamer, die vaak intensief gebruikt word, is zekerheid een absolute must.

3. Een fraai, tijdloos design

Dan het design. Een wastafel of toilet moet ontworpen zijn om langere tijd mee te gaan en te passen in trends van vandaag én morgen.

Wassen op de ideale hoogte

Een wastafelelement dat flexibel op de eisen van uiteenlopende gebruikers reageert, levert Viega. Met dit element is de wastafel moeiteloos traploos over een afstand van 20 cm in hoogte te verstellen. Een druk op de knop volstaat om de wastafel zelfstandig omhoog te laten bewegen tussen 70 en 90 cm hoogte. Met een zachte neerwaartse druk van de hand verplaatst de wastafel zich weer naar beneden. Nog een druk op de knop en de wastafel blijft op de gewenste hoogte staan.

Het nieuwe Viega Eco Plus-wastafelelement laat zich combineren met een grote variëteit aan wastafels en wordt zonder elektronica bediend.

Zijaanzicht in hoogte verstelbare Viega-wastafel (foto: Viega)

Altijd op de ideale zithoogte

Volwassenen en senioren in het bijzonder, kunnen eenvoudiger opstaan wanneer de wc wat hoger hangt. Maar voor gebrúik van het toilet wordt juist weer een lagere stand geadviseerd. Kinderen hebben sowieso meer baat bij een wc die wat lager zit. Met het in hoogte verstelbare wc-element van Viega kan nu aan beide wensen worden voldaan. Met het element is de zithoogte van de wc met één druk op de knop aan te passen. Ook hier is één druk op de knop voldoende om het keramiek maximaal acht centimeter omhoog of omlaag te laten bewegen.

Het wc-element werkt met een gasdrukveer en is te combineren met tal van wc-keramieken en met bedieningsplaten uit het Visign-programma.

Man en jongen bij in hoogte verstelbaar toilet van Viega  (foto: Viega)

Nog meer comfort in de badkamer

Naast het in hoogte verstelbaar sanitair biedt Viega nog meer comfortverhogende mogelijkheden in de badkamer. Een goed voorbeeld daarvan zijn de elektronisch gestuurde badarmaturen uit de Multiplex Trio E-serie. Met de fraai vormgegeven draaiknop van de Multiplex Trio E3 kunnen de temperatuur en vulhoogte van het bad individueel worden ingesteld en opgeslagen voor maximaal 3 personen. Via de geheugenfunctie worden de voorkeurinstellingen eenvoudig weer opgeroepen.

Mevrouw vult haar bad met een druk op de knop met Viega Multiplex (foto: Viega)

De ideale aanvulling hierop zijn de nieuwe Multiplex-garnituren, die met een lichte druk op het bedienelement de overloopfunctie met 5 cm verhogen. Hierdoor kan het bad nét even wat voller lopen en geniet u comfortabel van een warm bad. Zorgeloos uiteraard, want de veilige overloopfunctie blijft gewoon z’n werk doen. 

In hoogte verstelbaar sanitair in uw badkamer?

Wilt u het comfort van Viega ervaren in uw eigen badkamer? Neem dan contact op met de Thuiscomfort-specialist bij u in de buurt. Voor advies, meer inspiratie en een vrijblijvende offerte.

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt