Wettelijke certificering cv-bedrijven pas in 2021 verwacht

gele-blauwe-vlam

De overheid heeft de invoering van een wettelijke certificering voor verwarmingsbedrijven uitgesteld. Was het in eerste instantie de bedoeling dat de regeling al op 1 januari 2019 zou worden ingevoerd, nu lijkt het erop dat dit pas in 2021 het geval is.

Minder CO-ongevallen

De wettelijke certificering van is het resultaat van een rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. De raad adviseerde dat bestaande keurmerken onvoldoende zekerheid bieden voor professionele aanleg en onderhoud van gasapparaten, met als gevolg ieder jaar een groot aantal ongevallen met koolmonoxide.

Door werkzaamheden aan gasinstallaties uitsluitend toe te vertrouwen aan erkende monteurs, zal dit aantal ongevallen dalen, zo is de verwachting.

Nieuwe Woningwet

Invoering van de certificeringsregeling is een onderdeel van de nieuwe Woningwet, die in 2019 in de Tweede en Eerste Kamer wordt behandeld.

Als de certificeringsregeling wordt ingevoerd, betekent dit dat alle ruim 30.000 verwarmingsmonteurs een theorietoets met goed gevolg moeten uitvoeren.

Techniek Nederland en OTIB werken aan een website waarop monteurs zich op deze toets kunnen voorbereiden. Ook geven de organisaties een Vakpaspoort uit, waarmee erkende verwarmingsmonteurs zich aan hun klanten bekend kunnen maken.

Zoek een vakspecialist

Installatiebranche vraagt overheid voor invoering wettelijk keurmerk cv-monteurs

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt