Zeeuwse senioren stappen af op Comfortabel Thuis Beurs

Bezoekers op de Comfortabel Thuis Beurs - Foto door LinD'sign fotografie
Foto door LinD'sign fotografie

Slechts een eerste editie jong en nu al een succes. Op zaterdag 13 februari opende de Comfortabel Thuis Beurs in Heinkenszand voor de eerste keer haar deuren. En dat viel in de smaak: meer dan 500 bezoekers bezochten de beurs, een mooie opkomst voor de organisator gemeente Borsele en haar partners.

Veel senioren oriënteren zich op persoonsalarmering en domotica

Op de Comfortabel Thuis Beurs waren zo’n 30 partners vertegenwoordigd, die de nieuwste snufjes, diensten en ontwikkelingen op het gebied van wonen en zorg toonden. De bezoekers, veelal tussen de 50 en 60 jaar oud, konden met eigen ogen zien en ervaren hoe (hulp)middelen hun huis comfortabeler, gemakkelijker en veiliger maken. 

De stands op de Comfortabel Thuis Beurs - Foto door LinD'sign fotografie
Foto door LinD'sign fotografie

Veel vraag naar slimme oplossingen

De sfeer op de beurs was gemoedelijk, maar ook geïnteresseerd. De aanwezige senioren lieten zich graag voorlichten over de mogelijkheden, omdat zij nu al bewust bezig zijn met hun toekomst. Zo was er veel aandacht voor persoonsalarmering en GPS-systemen, middelen waarmee men kan zien waar iemand is en waarmee men iemand kan waarschuwen met één druk op de knop. Ook het veld van domotica en dan vooral slimme verlichting die te bedienen is via de smartphone wekten interesse op bij de bezoekers. Net als de mantelzorgwoning die gemakkelijk in de tuin geplaatst kan worden.

Op de stand van Thuiscomfort werd er vooral gevraagd naar douchetoiletten en gelijkvloers wonen. "We spraken veel 55-plussers die gericht op zoek waren, maar ook wilden weten wat er dan precies mogelijk is. We merken dat senioren met verbouwplannen rekening houden met wat ze later van hun huis verwachten," vertelt Erik 't Mannetje van Technische Unie Middelburg.

De Thuiscomfort stand op de Comfortabel Thuis Beurs

Een succesvolle dag

De beursdag werd afgesloten met een positieve noot. De bezoekers reageerden enthousiast op de compact ingerichte beurs, de partners waren positief over hoe de dag verlopen is. Ook de gemeente Borsele kijkt terug op een geslaagde beurs. Een tweede editie is nog niet vastgelegd, maar de eerste stappen naar comfortabel en zelfstandig thuiswonen heeft Zeeland zeker gezet.

Drukte op de Comfortabel Thuis Beurs - Foto door LinD'sign fotografie
Foto door LinD'sign fotografie