Zo luxe resideert Donald Trump

Trump Tower in New York City

Nu de campagnes op volle toeren door de VS razen, krijgt Donald Trump volop zendtijd in het Nederlandse Achtuurjournaal. Als presidentskandidaat combineert hij zijn kandidaatschap met zijn dagelijkse bedrijfsvoering, gerund vanuit het decadente Trump Tower in New York City.  

Een uniek kijkje in het vogelnest van Donald Trump

Wonen, dat doet Donald op het hoogste niveau. Op de bovenste verdieping ligt het penthouse, dat met drie verdiepingen een prachtig uitzicht heeft op Fifth Avenue, Central Park en de rest van Manhattan. De inrichting van het appartement kenmerkt zich door het gebruik van goud, spiegels en marmer in de uitgesproken Lodewijk XIV-stijl.

Inkijkje in het penthouse van de Trump Tower

En zo resideert u zo luxe als Donald Trump

1 – Bouw een wolkenkrabber, of claim gewoon dat uw pand tien etages meer heeft dan in werkelijkheid. Zo komt uw gebouw grootser over.

Trump Tower

2 – Kies voor een toplocatie met een adembenemend uitzicht. Niet alleen leuk voor uw eigen woning, het helpt ook de rest van het pand te verhuren.

Het uitzicht op Manhattan

3 – Claim de bovenste drie etages voor uw eigen woning. Na alle moeite die u heeft gedaan om een wolkenkrabber te bouwen is dat wel het minste dat u verdient.

De trap in Trump penthouse

4 – Zonder privélift komt u nergens. Luxe begint bij exclusiviteit, dus een lift is er niet om te delen.

De lobby bij de lift

5 – Laat een interieurarchitect van naam een ontwerp maken, waar zelfs Lodewijk XIV jaloers op zou zijn. Twijfelt u over materiaal? Kies dan altijd voor goud of marmer. En met spiegelende oppervlakken geeft u uw barokke interieur nog meer glans.

Woonkamer van de familie Trump

Hier is het goed toeven na een verhit presidentsdebat.   

De ontbijthoek van Donald en Melania Trump

De toekomstige First Lady is het duidelijk gewend om op een zetel plaats te nemen.

De zithoek van de familie Trump

6 – Omring u met beroemdheden. Verhuur de resterende ruimte alleen aan A-sterren, die iedereen kent. Tegen de tijd dat u de politiek in wilt, bent u vast voorzien van ambassadeurs met een miljoenenpubliek.

Wit is het nieuwe goud

Volgens vele Amerikanen is het Trump penthouse een toonbeeld van elegantie en rijkdom. Maar dat hindert Trump niet om een gooi te doen naar ‘the oval office’. Of, zoals Donald zelf zei: “The White House is a very special place, it represents something that can be so good. And you will see what I’m talking about.” Wij vragen ons echter af of het relatief sobere Witte Huis in Washington een gulden make-over krijgt, als Trump en familie hun intrek nemen.