Zo wordt én blijft u in 9 stappen zielsgelukkig met uw huis (infographic)

Hart in condens op een raam

Enige tijd geleden viel uw oog erop. Het zweet stond u in de palmen. Uw knieën knikten wat. U zag de (klein)kinderen al rondrennen. Want dit was de ware. Perfect voor een lang en gelukkig leven samen. 

Geluk zit ‘m in de huiselijke dingen

U tekende voor goede tijden, de minder mooie tijden neemt u voor lief. Maar dat betekent niet dat u het maar moet uitzitten. Daarom gidst de onderstaande infographic u door een aantal stappen om zielsgelukkig te worden en te blijven met uw huis.

Zo wordt u zielsgelukkig met uw eigen huis

1 – haal groen in huis

Planten geven uw woning een frisse en prettige uitstraling. Daarnaast verbetert groene beplanting uw concentratie en vinden we een omgeving met planten en bomen veel leefbaarder. Een kleine investering met grote kans op geluk.

2 – vul uw koelkast

Een goed gevulde koelkast staat hoog op het lijstje voor huiselijk geluk. Voor de een betekent dat dagelijks even de deur uit om een boodschap te doen, wat gelegenheid geeft tot een praatje. Voor de ander betekent genoeg eten in huis dat hij of zij goed in het leven staat en voldoende (financiële) vrijheid heeft om te kunnen kiezen.

3 – maak alles spic & span

Opruimen in huis is opruimen in uw brein. Afgemaakte taken, zoals de kamer aan de kant brengen of uw bed opmaken, zorgen voor mentale rust en maken dus gelukkig. Daarvoor hoeft u geen uren in te ruimen, kleine bezigheden zijn al voldoende. En het bereidt u voor op de minder leuke huiselijke taken.

4 – beveilig de boel

Uw thuis is een veilige haven, daar wilt u zonder zorgen uw gang kunnen gaan. Aan de ene kant betekent dat u ongure types buiten de deur wil houden, zoals met een beveiligingscamera, deurstation met video intercom en goede sloten. Aan de andere kant wilt u ook dat de juiste personen snel bij u kunnen zijn in het geval van nood. Daarvoor zijn een persoonsalarm, paniekknop of sleutelkluis erg praktisch.

5 – regel uw financiën slim

Een verzorgde toekomst zorgt voor een zorgeloze oude dag. Zo zijn mensen zonder hypotheek gelukkiger dan mensen met een hypotheek. Zelfs met beperkte mogelijkheden zijn er handige regelingen beschikbaar via de gemeente of instellingen.

6 – zorg voor een prettig binnenklimaat

Van koukleumen wordt niemand gelukkig, maar dat hoeft ook niet te betekenen dat de kachel ten volle opengedraaid moet worden. Slimme thermostaten helpen u comfortabel thuiskomen én de dag prettig door te brengen. Daarbij draagt goede ventilatie bij aan uw gezondheid, en uw energierekening als u kiest voor een unit die de warmte terug wint.

7 – vogels in de tuin

Koolmeesjes, winterkoninkjes, merels, ze sieren menig tuin of balkon. Met name in de koude maanden kunt u deze beestjes helpen te overwinteren met vetbollen of pindaslingers. In de lente biedt u ze een eigen huisje met nestkastjes. Ook water en een goede struik ter bescherming van de buurkat helpt u om tuinvogels aan te trekken.

8 – automatiseer en koppel

Techniek kan het leven zoveel gemakkelijker maken. Denkt u maar eens aan een automatische garagedeuropener, als het weer eens stormt. Of verlichting die u met uw smartphone of tablet kunt regelen, zonder op te staan van de bank. Koppel ook uw thermostaat, rookmelder of inbraakbeveiliging en u bent voorzien van totale comfort.

9 – liever een goede buur

Sociaal contact is zo belangrijk voor uw geluk. Waarom dan niet beginnen met uw letterlijke naasten? Even langslopen bij de buren voor een praatje of een kop koffie doet veel deugd. Ook als u het niet overal eens over bent, is een burengeschil makkelijker op te lossen als u uw buren wat beter kent.