Warmtepomp 80 duizend keer geïnstalleerd vorig jaar

warmtepomp

De warmtepomp is een razend populaire oplossing om flink op energie te besparen en uiteraard minder CO2 uit te stoten. Vorig jaar werden daarom zo'n 80 duizend lucht-warmtepompen in Nederland geïnstalleerd. Dat zijn er 10 duizend méér dan het jaar ervoor. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lucht-warmtepompen gebruiken energie uit de buitenlucht

De warmtepomp wordt steeds vaker ingezet als alternatief van de cv-ketel. Lucht-warmtepompen zijn te koppelen aan een aircosysteem en werken ongeveer volgens hetzelfde principe. Doordat lucht-warmtepompen gebruik maken van energie uit de buitenlucht, hoeft er minder gas verstookt te worden. 

Ruim 400 duizend lucht-warmtepompen in Nederland

Een nadeel van de warmtepomp is dat deze elektriciteit gebruikt dat grotendeels nog wordt opgewekt met fossiele brandstoffen. Toch bespaarden lucht-warmtepompen in 2017 op het verbruik van fossiele energie zo'n 900 terajoule. Dat is 30 procent meer dan in 2016 en ruim twee keer zoveel als in 2015.

Aan het eind van 2017 telde Nederland bijna 400 duizend lucht-warmtepompen en ruim 55.000 bodem-warmtepompen. 

Meer weten over een warmtepomp in uw woning? Vind hier uw specialist

Hoeveel kost overstappen op een warmtepomp

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.