Na 77 Facebook-vragen over de inloopdouche is het hoog tijd voor antwoorden

vragen-inloopdouche

Een jaar geleden schreven we op Thuiscomfort ‘Vervang uw bad in 1 dag door een inloopdouche’. Sindsdien ontvingen we bijna 600 likes op het Facebook-bericht en hebben er 77 mensen gereageerd. Wat hun reacties ons leren, delen we hier met u.

De 5 meestgestelde of allerbeste vragen hebben we hier voor u beantwoord

De inloopdouche is duidelijk een onderwerp dat lééft. Naar aanleiding van ons originele bericht in juni 2015 ontvingen we tientallen vragen, zowel via social media als via de chatfunctie op onze site. Een aantal van die vragen beantwoorden we hier vandaag opnieuw voor u. Zodat u kunt leren van wat anderen zich afvragen en u een duidelijk beeld krijgt van de (on)mogelijkheden en de prijs.

Naar het originele Facebook-bericht >>

Facebook-vragen over de inloopdouche

1. ‘Hoeveel was je daaraan kwijt als ik dat vragen mag?

Om gelijk maar met de meest gestelde vraag te beginnen: wat kost zo’n inloopdouche nu eigenlijk? 4.000 euro voor een inloopdouche is een richtprijs die al wordt genoemd in het originele artikel. Uiteraard varieert de prijs, afhankelijk van de situatie in uw eigen badkamer en woning, maar dit bedrag is wel een gemiddelde om aan te denken.

In de commentaren onder het artikel lezen we ook terug dat je voor 400 euro een inloopdouche koopt bij de bouwmarkt. Dat zal zo zijn, maar dan hebben we het natuurlijk wel over een andere kwaliteit aan materiaal en bovendien is het gemak en de zekerheid van professionele installatie iets wat u niet bij de bouwmarkt krijgt.

2. ‘Betaalt de gemeente dat?’

Helaas zien we dat de mogelijkheid van subsidies via de Wmo over de hele linie flink geslonken is, de afgelopen jaren. Het is in sommige gevallen mogelijk dat uw gemeente een subsidie aanbiedt voor woningaanpassingen. Dat verschilt per gemeente en per aanpassing. Voor meer informatie kunt u het beste navraag doen bij het Wmo-loket van uw gemeente.

3. ‘In 24 uur??? Dan wel zelf slopen en afvoeren... en wie doet het leidingwerk?’

De partners die zijn aangesloten bij Thuiscomfort, zijn allemaal professionele installatiebedrijven. Zij nemen het complete installatiewerk voor hun rekening. Ze verwijderen de oude badkamer, verleggen de leidingen zo nodig en plaatsen de nieuwe inloopdouche of douchecabine.

Of 24 uur inderdaad haalbaar is, hangt af van de situatie ter plaatse. Als er tegelwerk moet worden vernieuwd of leidingen moeten worden verlegd, kan het zijn dat er wat meer nodig is dan een dag om het project kwalitatief op te leveren. Bij uw offerteaanvraag kan de Thuiscomfort-partner u direct aangeven of de plaatsing binnen 24 uur te realiseren is, of dat er twee of enkele dagen werk bij komt kijken.

Aan u dan de keuze of u hiermee akkoord gaat.

4. ‘Een bad is toch veeeel lekkerder!?’

Voor veel mensen is een bad de ultieme vorm van ontspanning. Daaraan kan een douche natuurlijk op geen enkele manier aan tippen. Maar als badderen geen optie meer is en een instapbad niet voor u is weggelegd, kan een inloopdouche een prachtig alternatief zijn. Zeker als deze is uitgevoerd met een stortdouche en een gewone douche, en de gekozen combinatie de comfortabele uitstraling heeft van moderne inloopdouches.

‘Hebben wij vorig jaar gedaan ik kan het iedereen aan bevelen. Super wat een gemak voor de mens.’…Kijk, als u zo’n commentaar op Facebook leest, weet u waarschijnlijk genoeg.

5. ‘Mijn bad staat onder een schuin dak... Jammer?’

Nu gaan we even out-of-the-box denken en helemaal los. Want… stel u voor dat uw huidige badkamer geen ruimte biedt voor een inloopdouche. Toch wil u graag het gemak en de veiligheid van zo’n douche ervaren en in uw huis in laten bouwen. Dan zijn er vast mogelijkheden om dit te realiseren. Mogelijkheden die u zelf misschien niet 1-2-3 ziet, zoals een kamer opofferen voor een inloopdouche. Of een deel van een kamer. Ziet u het al voor u: u wordt wakker, stapt uit bed en loopt zo de douche in. Dan droogt u zich af en trekt u uw kleren aan. Allemaal in dezelfde (slaap)kamer. Hoe fijn zou dat zijn!

Geef toe: daar had u zelf waarschijnlijk niet aan gedacht. En daar bent u overigens niet de enige in.

Dus nee, niet jammer. Er kan meer dan u misschien denkt.

Thema's

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt