Wanneer u zorgverleners toegang tot uw woning wilt geven, kan een sleutelkluis uitkomst bieden. In zo’n kluis bewaart u de voordeursleutel en met een cijfercode wordt de kluis geopend. Maar aan sleutelkluizen kleven ook nadelen. Inbrekers zouden het als een gemakkelijk doelwit zien.
Relatief weinig inbraken via een sleutelkluis
De statistieken geven aan dat dit laatste wel meevalt. Van de 70.000 woninginbraken die er jaarlijks worden gepleegd, zijn er ‘slechts’ 600 gepleegd via het openbreken van een sleutelkluis. Natuurlijk is elke inbraak er een teveel en betreft het bij sleutelkluizen vaak mensen die zorg nodig hebben, wat een inbraak extra vervelend maakt.

Professioneel bevestigd, goede kwaliteit, uit het zicht
De reden dat sleutelkluizen relatief weinig tot woninginbraken leiden, is dat deze tegenwoordig behoorlijk goed beveiligd zijn. Als een sleutelkuis op de juiste wijze aan de muur bevestigd is en van de juiste kwaliteit is, duurt het minuten om deze van de muur te halen of te openen. Vergelijk die tijd eens met het intikken van een ruitje of het openbreken van een raam. Zeker als sleutelkluizen beschikken over het Politiekeurmerk en professionele bevestigd zijn, is het voor inbrekers niet de gemakkelijkste weg om uw woning te betreden.
Om het voor inbrekers extra lastig te maken via een sleutelkluis uw woning te betreden, kunt u de sleutelkluis uit het zicht plaatsen. Dat is voor zorgverleners misschien wat lastig, maar het komt de veiligheid van u en uw spullen wel ten goede.
Video: tip van Thuiscomfort
In onderstaande video licht Henk ter Burg, zorgspecialist Technische Unie, nog een ánder gebruik toe van de sleutelkluis.