Nooit meer bang om de deur open te doen

Oudere meneer met hoed opent deur angstig

Babbeltrucs zijn steeds vaker in het nieuws. Met een smoes weten vreemden bij mensen thuis te komen om vervolgens waardevolle spullen of geld te stelen. Om dat te voorkomen laat u geen mensen binnen als u het niet vertrouwt, aldus de politie. Dat lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, zeker als de bezoeker aandringt. Kunt u dan nooit meer opendoen voor vreemden? Gelukkig bestaan er ook andere manieren om uw veiligheid te vergroten. 

3x meer veiligheid bij uw voordeur met elektra

Met licht, zicht en afstand wordt de deur opendoen een fluitje van een cent. Zo heeft u niet alleen meer controle, maar maakt u het uzelf ook een stuk comfortabeler als u naar buiten gaat, of naar binnen wilt. 

1 – En er was licht

Een buitenlamp in het donker staat niet alleen uitnodigend, maar helpt u te identificeren wie er voor de deur staat. Kiest u voor een lamp met schemerschakelaar of bewegingssensor, dan bent u altijd verzekerd van licht op het juiste moment. Prettig als u met bezoek staat te praten, maar ook als u zelf uw sleutels zoekt.

Krachtige sensorverlichting Steinel XLED HOME 1

2 – Vergeet nooit een gezicht

Voor een veilig gevoel in en rondom uw huis is een alarmsysteem een logische optie. Maar een alarm biedt vooral bescherming als u niet thuis bent en tijdens de nachten. Een beveiligingscamera helpt u hier te allen tijde uit de brand. Weet u zo gauw niet meer te beschrijven hoe iemand eruit zag, dan heeft u altijd de beelden nog. En de camera’s van tegenwoordig registreren niet alleen, maar geven u een seintje als er iets niet in de haak is. 

Regelgeving beveiligingscamera’s: eerst praten, dan schieten

3 – Neem afstand om dichterbij te komen

Een deurbel met intercom blijkt zeer handig om te horen wie er voor de deur staat. Zeker als er een trap of lift mee gemoeid is, wilt u niet voor elk wissewasje naar beneden. Met een video-intercom kunt u zelfs zien wie ervoor de deur staat, zonder letterlijk thuis te geven. De bezoeker heeft immers niet direct door of er iemand thuis is, wat u de tijd geeft om te beslissen of u antwoordt. 

Een gastvrij onthaal met een druk op de knop

Opgelost?

Met deze drie maatregelen bent u een eind op weg om ongenode bezoekers te mijden en kunt u met een gerust hart de deur opendoen. Mocht u toch een onbekende met een onbestemd verhaal treffen, lees hier tips wat u kunt doen in het geval van een babbeltruc.

Installatievragen

Wilt u graag advies over beveiliging en verlichting bij uw voordeur? Onze specialisten denken graag met u mee.