Ook uw huis maakt goede voornemens. Benieuwd welke?

Startknop voor 2016

Zo aan het begin van het nieuwe jaar weten we het zeker: we gaan vaker biologisch eten. Of vegetarisch. Of gewoon op alle fronten wat minder. We zijn minder gefocust op onze smartphones. Nemen een abonnement op de sportschool. Vinden een nieuwe liefde. Of blazen een bestaande relatie nieuw leven in. Maar ook uw huis neemt zich van alles voor, om u nog lekkerder, gezelliger, duurzamer of slimmer en veiliger te laten wonen. Al kan het daar wel wat hulp van u bij gebruiken.

Goed voornemen 1: ‘Meer comfort bieden’

Uw huis ziet met lede ogen aan hoe u als bewoner ’s avonds thuiskomt in een koude gang of woonkamer. Ook als u doucht onder een slap straaltje dat pas na verloop van tijd opwarmt, terwijl u bibberend in uw handdoekje staat te kleumen, gaat dit uw woning aan het hart.

Door te investeren in een slimme thermostaat of een rainshower met een drukverhogingspomp, neemt het comfort in huis direct fors toe. Verder zijn talloze handelingen in huis te automatiseren, wat u weer extra gemak oplevert. Neem het openen en sluiten van de gordijnen. Het aanpassen van de verlichting aan een bepaalde sfeer. Of het op afstand laten vollopen van uw bad, terwijl u onderweg bent. (Echt!) Thee komt zo uit de kraan – kokend water dan, het zakje moet u zelf nog toevoegen. En als u met blote voeten uit bed stapt, voelt de vloer heerlijk warm aan.

GROHE F-digital Rainshower

Goed voornemen 2: ‘Een lagere energienota in de bus’

Duurzaamheid staat hoog op de Bucketlist van uw woning. Zonnepanelen, in combinatie met een goed geïsoleerde buitenmuur, dubbel glas en een warmtepomp, laten uw energiekosten direct stevig dalen. Het ultieme doel daarbij is natuurlijk nul-op-de-meter, een huis dat volledig zelfvoorzienend is op het gebied van energie. Een groendak isoleert en geeft uw huis een fris, ecologisch uiterlijk.

Nul op de energiemeter

Goed voornemen 3: ‘Niet zomaar iedereen naar binnen laten’

Colporteurs, charlatans, Irish Travellers en ander onverwacht en ongewenst bezoek krijgt voortaan geen voet meer tussen de deur, als het aan uw huis ligt. Met een videotelefoon bij de voordeur ziet u op afstand wie er aanbelt en doet u eventueel op afstand de deur open.

Mocht er dan alsnog twijfel zijn, kunt u altijd een kennis of familielid laten meekijken. En als u niet thuis bent, wordt er een foto van het bezoek gemaakt. Want van sommige inbrekers is bekend dat zij eerst aanbellen, om te zien of u echt niet thuis bent, om zich dan toegang tot uw woning te verschaffen.

Busch Jaeger videotelefoon

Goed voornemen 4: ‘Meer brandveiligheid én zorgen dat u stopt met roken’

Sommige goede voornemens van uw huis sluiten naadloos aan met goede voornemens die u als bewoner maakt. In een huis dat is uitgerust met rookmelders op strategische plekken, neemt het gevaar op brand aanzienlijk af. Nog beter: ook koolmonoxidemelders plaatsen, zodat deze reukloze killer u niet in uw slaap overvalt.

En neem van ons aan: zodra de brand- of rookmelders voor de derde keer in een week zijn afgegaan, stopt u vanzelf met roken. Binnenshuis dan in elk geval.

Woonkamer met Ei rookmelder

Goed voornemen 5: ‘Geen onnodige struikelpartijen meer’

’s Nachts naar de wc, dat moeten we allemaal wel eens. Met een LED-lichtspoor in de gang of verlichting die automatisch aangaat, wordt de tocht naar de badkamer of het toilet een stuk veiliger. Zeker als alle drempels in huis zijn weggehaald en als alle vloerbedekking is afgestemd op een bewoner die minder goed ter been is.

Mocht u toch vallen, zoekt u met een persoonsalarm contact met een meldcentrale of wordt er een bekende ingeschakeld.

Om u vast te houden kunnen er op strategische plaatsen handgrepen, beugels of opklapbare steunen geplaatst worden. Zodat u zich tijdig kunt vastgrijpen als u onderuit dreigt te glijden. Ook een antislipvloer in de badkamer kan meehelpen om te veiligheid in huis te vergroten.

LEd Rondel van Osram met bewegingsmelder en dag/nachtsensor

Help uw huis zijn goede voornemens te realiseren

Van de meeste goede voornemens is bekend dat zij even snel verdampen als de vuurwerkdampen na 1 januari. Om nu te zorgen dat de goede voornemens van uw huis daadwerkelijk gerealiseerd worden, neemt u contact op met dé specialist op dit gebied: die van Thuiscomfort. Deze zet de goede voornemens van uw huis om in een plan van aanpak, offerte en voert dit ten slotte ook uit. Zodat u het komende jaar op de best mogelijke manier start, in een huis dat toekomstbestendig is en een uiterst prettige plek om te wonen.

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt