In de blessuretijd van het leven

Keeper bokst de bal weg

Tijdens de 'reguliere speeltijd' van het leven denken we vaak niet aan onze gezondheid. Maar naarmate we ouder worden, verandert dat. Bij de een zullen gezondheidsklachten zich uiten als stijve gewrichten en verminderde mobiliteit. Voor de ander valt het wellicht zwaarder uit en horen condities zoals dementie of MS tot de dagelijkse realiteit. 

Vijf lichamelijke condities met gevolgen voor uw woning

Elke situatie is anders en vraagt om een passende oplossing. Wat is goed voor een hartpatiënt? Waar moet iemand met reuma rekening mee houden? Daarom zetten we vijf condities op een rij, zodat u weet wat er bij de conditie in kwestie past.

Dementie: zorgen voor uw hoofd

Dementie is een bekende conditie die we veel bij ouderen zien voorkomen. Met een stabiele, uitgekiende woonomgeving is de dementiepatiënt in staat zo zelfstandig mogelijk zijn of haar leven te leiden. Dat gaat verder dan spullen steeds op dezelfde plek terugzetten. In dit artikel leest u over 80 tips voor de woning van een dementerende.

Ga naar ‘Veilig en zelfstandig thuiswonen met dementie: 80 tips

Veilig en zelfstandig thuiswonen met dementie: 80 tips

Ventilatie: zorgen voor uw hart

Ook uw woonomgeving heeft invloed op de toestand van uw hart. Slechte ventilatie kan namelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Met goede ventilatie zorgt u voor een gezond binnenklimaat, meer woonplezier en gezonder wonen. In dit artikel leest u over het belang van goede ventilatie.

Ga naar ‘Voorkom beslagen ramen of schimmelplekken in de badkamer

Voetballers in duel

Reuma: zorgen voor uw gewrichten

Met zo’n twee miljoen patiënten in Nederland valt reuma niet te onderschatten. Lopen, douchen, aankleden, alles kost ze moeite. Dat vraagt om de nodige aanpassingen in huis, zodat het dagelijkse leven zo comfortabel mogelijk door kan gaan. In dit artikel leest u over een aangepaste badkamer en welke voordelen dit met zich meebrengt.

Ga naar ‘Passend douchen met reuma

Voetballer met pijnlijke knie

Multiple Sclerose: zorgen voor uw spieren

Voor een langzaam vorderende aandoening als Multiple Sclerose (MS) zijn geleidelijk meer aanpassingen nodig. Waar eerst een steun naast het bed voldoende is, zullen een scootmobiel, wandbeugels of -rails en een gelijkvloerse woning op termijn meer rust en gemak bieden. In dit artikel leest u over de familie Van der Klis en hoe zij, ondanks MS, een bedrijf aan huis runnen.

Ga naar 'Onze woning is uitgebouwd voor de scootmobiel.'

Voetballers rekken spieren

Evenwicht: zorgen voor uw voeten

Een valpartij pakt een stuk vervelender uit dan velen denken. De oorzaken variëren van afnemend zicht, tot minder evenwicht en minder kracht op de val op te vangen. Met een paar eenvoudige handelingen wordt uw woonomgeving een stuk veiliger. In dit artikel leest u over 13 veiligheidstips voor senioren.

voetbal-met-voet
13 concrete veiligheidstips voor senioren