Thuiscomfort richt zich voortaan ook op duurzaam en slim wonen

Thuiscomfort-pijlers: duurzaam wonen, slim wonen, langer zelfstandig thuis wonen

Per 1 januari 2017 is het Thuiscomfort-platform uitgebreid met twee hoofdonderwerpen. Vanaf de start op 1 oktober 2014 was Thuiscomfort vooral gericht op langer zelfstandig thuis wonen. Hier zijn nu dus twee centrale thema’s bijgekomen: duurzaam wonen en slim wonen (smart home).  

Inspelen op trends in de markt

Community manager Maarten Jansen: ‘Thuiscomfort’ is breder dan uitsluitend zorg of langer zelfstandig thuis wonen. Daar hebben we in onze naamgeving bewust rekening mee gehouden. Het gaat over alles wat gelieerd is aan een prettige, veilige, duurzame of slimme woonsituatie.

Duurzaam wonen en slim wonen zijn twee onderwerpen die de afgelopen twee jaar als vanzelf steeds meer onze aandacht vroegen. Die marktsegmenten zijn in ontwikkeling, daar zit de innovatie en liggen de kansen. Door dit nu officieel tot twee extra hoofdonderwerpen te benoemen, weet iedereen waar we voor staan en kan de overgang op een natuurlijke manier in gang worden gezet.”

Bredere doelgroep

De toevoeging van producten, concepten en content op de gebieden duurzaamheid en smart home zal naar verwachting ook een wat jonger publiek trekken. Op dit moment is verreweg het grootste deel van de volgers van Thuiscomfort 50+.

Maarten Jansen: “We zien ernaar uit om de jongere doelgroep te bedienen op een wijze die bij ze past en met een toon die aanspreekt. Daarbij vergeten we natuurlijk niet volop aandacht te blijven geven aan de groep met interesse in langer zelfstandig thuis wonen. Dat is een belangrijk onderwerp voor ons en blijft het ook, als een van de drie pijlers voor Thuiscomfort in 2017.”

Nieuwe partners

De inhoudelijke uitbreiding van Thuiscomfort heeft ook gevolgen voor de keuze in partners. Op dit moment zijn er bijna 1.000 installatiebedrijven, showroomhouders, aannemers en adviseurs aangesloten bij het platform en worden de oplossingen getoond van circa 60 leveranciers. In de nieuwe situatie ligt een uitbreiding in partners op juist de gebieden duurzaam wonen en slim wonen voor de hand. Om zo voldoende verscheidenheid en keuze te kunnen bieden aan de bezoekers van het platform.

Zoekfunctie aangepast

Om een en ander toch overzichtelijk te houden voor de consument, wordt op korte termijn een filter toegevoegd aan de Zoek specialist-functie op Thuiscomfort.nl. Hiermee kan gericht en daarmee sneller de juiste specialist worden gevonden. Naar verwachting is deze functie begin januari 2017 al beschikbaar voor bezoekers van de website. 

Praat mee op Facebook

Blijf op de hoogte met Thuiscomfort

Schrijf u nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief