Seniorenwoning - woont u al comfortabel, veilig en toegankelijk?

Senior in zijn seniorenwoning kijkt naar een dame met een boek

Steeds vaker blijven mensen tot op hoge leeftijd thuis wonen. Een seniorenwoning is hier helemaal op aangepast, In zo’n woning kunnen ouderen/senioren hun intrek nemen, zonder dat het risico bestaat dat zij moeten verhuizen, omdat hun lichamelijke of geestelijke gesteldheid achteruit gaat. 

Seniorenwoning, niet zomaar een standaardwoning

Welke aanpassingen maken een ‘gewone’ woning tot een seniorenwoning?

Entree seniorenwoning

Zorg voor een goedverlicht tuinpad, vrij van mos en obstakels. Met sensorverlichting wordt de buitenlamp automatisch ingeschakeld zodra iemand uw voordeur van uw seniorenwoning nadert. Open de voordeur met een tag, codeslot of zelfs uw smartphone. Betreed uw woning drempelloos.

Voordeur seniorenwoning

Hal en gang seniorenwoning

Gebruik een kierstandhouder, om de voordeur veilig te openen. Vergrendel ramen en deuren met een druk op de knop. Maak de voordeur breed genoeg voor een rollator of rolstoel en pas ook de ruimte in de hal van de seniorenwoning hierop aan. Vang post op in een bak, zodat u niet hoeft te bukken.

Hal en woonkamer mantelzorgwoning ineen, is geschikt voor onder andere senioren

Woonkamer seniorenwoning

Met een videohuistelefoon ziet u op een scherm wie er aanbelt en opent u de deur op afstand. Sluit de gordijnen met een druk op de knop. Kies voor vloerverwarming, voor ultiem comfort of als u last hebt van een allergie. Verwijder losse vloerkleden om de kans op uitglijden te verminderen.

Woonkamer met een los vloerkleed, minder geschikt voor senioren

Badkamer seniorenwoning

Vervang het bad door een inloopdouche of verplaats de badkamer zelfs compleet naar de begane grond van uw seniorenwoning. Plaats veiligheidskranen, opklapbare wandbeugels en een douchezitje om veilig te douchen of het toilet te gebruiken. Neem voor optimaal comfort een douche-wc of denk aan muurverwarming.

Handicare wandbeugel in de badkamer

Keuken seniorenwoning

Bedien de keukenkraan gemakkelijk met een hendelkraan. Kies voor eenvoudig inruimbare, van binnen verlichte keukenkastjes, en een wasmachine en koelkast op hoogte. Met een gasvlambewaker of timer op uw elektrische kookplaat wordt de veiligheid in de keuken vergroot voor senioren en anderen.

Sensorgestuurde keukenkraan is ideaal voor een seniorenwoning

Slaapkamer seniorenwoning

Wilt u ’s nachts veilig het toilet bereiken zonder het grote licht in te schakelen? Dan kan een LED-lichtspoor uitkomst bieden. Plaats beugels rondom uw bed en zorg voor voldoende ruimte voor hulpverleners naast het bed. Met een persoonsalarm schakelt u snel en gemakkelijk hulp in.

Dame slaapt in een seniorenwoning

Meer seniorenwoninginspiratie

In het online demohuis van Thuiscomfort vindt u per ruimte en per beperking informatie voor uw eigen huis. 

Lees meer: Seniorenwoning in 2016 >>

Badkamer van het online (senioren)huis van Thuiscomfort

Anderen lazen ook: Veilig wonen in 4 stappen

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt