Vloerverwarming badkamer biedt ultiem comfort

Vloerverwarming in de badkamer

Een badkamer met vloerverwarming biedt volop gebruikscomfort. Loop met veel plezier over de voorverwarmde tegels als u ’s ochtends opstaat of bij een nachtelijk toiletbezoek. Kies voor een badkamervloer met vloerverwarming bij de renovatie van een badkamer of bij nieuwbouw. 

Badkamer met vloerverwarming, drie systemen

In de badkamer zijn er in grote lijnen drie manieren om vloerverwarming aan te leggen:

Vloeistofgevulde vloerverwarming in de badkamer

Een vloeistofgevuld systeem is de beste, meest betrouwbare en krachtige optie. Met zo’n vloerverwarmingsysteem kunt u waarschijnlijk zelfs zonder cv-elementen aan de wand. Niet alleen uw voeten worden heerlijk warm, de gehele badkamer krijgt met vloerverwarming een heerlijke temperatuur. Bij vloeistofgevulde vloerverwarming wordt een systeem van buizen aangelegd, waarover de vloer wordt gestort/gelegd. Vloeistofgevulde vloerverwarming is een zeer betrouwbare oplossing. Als het eenmaal ligt, is de kans op storingen minimaal.

Elektrische vloerverwarming badkamer

Bij de elektrische variant worden er matten op de vloer gelegd, die worden aangesloten op het elektrische netwerk van uw woning. Zodra de elektrische vloerverwarming wordt ingeschakeld, warmen deze matten snel op en daarmee de vloer die er overheen is gelegd.

Elektrische vloerverwarming is een alternatief voor badkamers waar een vloeistofgevulde vloerverwarming geen optie is.

Verwarmde badkamervloermat

Wilt u warme voeten bij het gebruik van de badkamer, maar is verbouwen geen optie? Leg dan een verwarmde mat op de badkamervloer. De mat zelf is dan lekker warm als u erop staat. Maar de mat draagt natuurlijk nauwelijks bij aan het verwarmen van de gehele badkamer.

Kosten vloerverwarming badkamer

Om de badkamer van vloerverwarming te voorzien hebt u kortom drie opties. Een losse vloerverwarmingsmat is uiteraard ruimschoots de goedkoopste optie. In het algemeen kun je zeggen dat elektrische vloerverwarming verder goedkoper is dan vloeistofgevulde vloerverwarming. Maar de kosten van hak- en breekwerk en andere renovatiekosten liggen natuurlijk per badkamer verschillend.

Informeer bij de Thuiscomfort-specialist naar de mogelijkheden. 

Speciale vloerverwarming voor houten vloeren

Thema's

Op blote voeten door een warm huis lopen, heerlijk!

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt

Onderwerp

  • Vloerverwarming
  • Temperatuur
  • Badkamer