Verduurzamen woning nu extra aantrekkelijk voor VvE's

Duurzaam verbouwen woning aantrekkelijk dankzij Energiebespaarlening met lange looptijd

Met de uitbreiding van het Energiebespaarfonds is het nu mogelijk voor VvE’s om lening met een langere looptijd van 30 jaar af te sluiten. Daarnaast kunnen particulieren vanaf nu ook een Energiebespaarlening aanvragen voor het alsnog aardgasvrij maken van een nieuwbouwwoning.

Langere looptijd lening Energiebespaarfonds

Verenigingen van Eigenaren (VvE's) kunnen vanaf 21 januari 2019 een lening met een looptijd van 30 jaar afsluiten om de woningen te verduurzamen. De vorige leningen bij het Energiebespaarfonds hadden een looptijd van 10 en 15 jaar. De lening van 30 jaar is beschikbaar voor VvE's die grote verduurzamingsmaatregelen treffen. Een lening met een lange looptijd is aantrekkelijk omdat de maandlasten hierdoor dalen. 

Nieuwbouwwoning met gasaansluiting gekocht? Alsnog gasvrij met Energiebespaarlening

Heb je vóór 1 september 2018 een nog niet opgeleverde nieuwbouwwoning gekocht met een gasaansluiting? Dan is het nu ook mogelijk om met de Energiebespaarlening de woning alsnog aardgasvrij te maken. 

Leningen voor duurzame verbouwing razend populair

Veel woningeigenaren en VvE's willen dolgraag hun woning verduurzamen. Dit blijkt uit cijfers van het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF). Zo werd vorig jaar voor ruim 113 miljoen aan leningen verstrekt om woningen duurzaam te verbouwen. 

1/5 woningen valt onder VvE

Toch is er nog een lange weg te gaan. Het verduurzamen van alle Nederlandse woningen is namelijk een enorme klus. Een vijfde van de woningen valt onder een VvE. Doordat de Energiebespaarlening nu gunstiger is voor VvE's kunnen er grote stappen gezet worden. 

Duurzame woning zorgt voor comfort én lage energierekening

Met een Energiebespaarlening hebben woningeigenaren een extra lening. Toch krijgen ze er veel voor terug. De woning wordt comfortabeler doordat het beter is geïsoleerd. Er wordt minder gestookt en de energierekening slinkt daardoor fors. 
Wilt u lezen hoe u uw woning duurzaam kunt verbouwen door middel van isolatie? Lees verder >>

Meer weten over duurzame mogelijkheden? Vind hier uw specialist!

Gasloos wonen in 5 stappen
Isoleren verschillende woningtypes

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.