Nu de zorg steeds regionaler wordt ingericht, komen lokale ondernemers nadrukkelijker in beeld om hieraan invulling te geven. Tijdens een bijeenkomst van de Kamer van Koophandel en gemeente Teylingen op woensdag 28 januari 2015 laten Fleur de Dag en Roks Elektro zien hoe zij nauw samenwerken om hun cliënten optimaal te helpen.
Bij samenwerking moet de cliënt centraal staan
Fleur de Dag ouderengezelschap
Pauline Muller en Ellen Devilee zijn de drijvende krachten achter Fleur de Dag uit Noordwijk. De dames bieden niet-medische begeleiding aan senioren. Veel mensen zien er tegenop om alleen op pad te gaan. Fleur de Dag geeft hen aandacht op maat. Zo gaan Pauline en Ellen mee voor dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen doen of koffiedrinken. Samen naar het theater of een lezing gaan kan ook. Soms is het ook voldoende om een goed gesprek te voeren bij de cliënt thuis of deze te helpen bij de administratie of computergebruik.
Roks Elektro installatiebedrijf
Waar huisaanpassingen nodig zijn, komt Roks Elektro uit Lisse in beeld. Erwin Roks laat zien wat er allemaal mogelijk is op dit gebied, zoals mantelzorgers die op afstand meekijken wie er bij hun moeder voor de deur staat, het plaatsen van wandbeugels en comfortsanitair.
Aan het eind van zijn presentatie krijgt de heer Roks de lachers op zijn hand door onderstaande reclamefilm te tonen over een jonge ondernemer die domotica inzet om op een slimme manier geld te verdienen.
Giri domotica commercial
Samenwerking: ieder z’n vak
Zodra Fleur de Dag gebreken signaleert die een gevaar vormen in het huis van een cliënt, kan zij dit niet zelf oplossen. Zij werkt daarom nauw samen met regionale partijen die ze kent, zoals Roks Elektro. ‘Want je stuurt niet zomaar iemand op je cliënt af, natuurlijk.’
Tegelijkertijd zoeken de dames franchisenemers die hun concept buiten de Bollenstreek kunnen uitrollen. Die moeten voldoen aan een duidelijk profiel en hun visie ‘de klant centraal’ onderschrijven.
Roks Elektro zoekt ook actief samenwerking, onder andere met Fleur de Dag, met een was- en strijkservice en met een administratiekantoor. Wat die partners gemeen hebben, is dat ze allen, vanuit hun eigen expertise, in contact staan met senioren en zaken in huis kunnen signaleren die onveilig zijn aangepast dienen te worden.
Op het gebied van techniek is Roks aangesloten bij UNETO-VNI. Na een training om ziektebeelden te herkennen, mag zij zich nu Comfortinstallateur noemen.
We zijn benieuwd welke nieuwe samenwerkingen er zijn ontstaan tijdens de afsluitende netwerkborrel.