Comelit Visto video deurbel

Eigenaren van een videodeurbelsysteem moeten voortaan melding maken van het feit dat zij bezoekers filmen. Dit schrijft NRC op basis van vragen die de krant stelde aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Videoverbinding

Steeds vaker worden woningen uitgerust met een videodeurbel, zoals de Nest of de Comelit Visto. Zodra een bezoeker aanbelt, komt een videoverbinding tot stand met de eigenaar van de woning. Deze kan op afstand het bezoek te woord staan of zelfs de voordeur voor hen openen.

Gezichtsherkenning

Sommige systemen maken ook een foto van de bezoeker, ook als deze niet aanbelt, maar de woning alleen al nadert. In het geval van de Nest kan de bezoeker door middel van software zelfs herkend worden.

‘U wordt gefilmd’

De toename in het aantal videodeurbellen is natuurlijk positief in het voorkomen van inbraak of het achteraf herkennen en veroordeeld krijgen van de dader(s). Maar de Autoriteit Persoonsgegevens verlangt nu dus wel dat óm hiervan gebruik te mogen maken binnen de kaders van de nieuwe privacywet, melding van het filmen moet worden gemaakt.

Een bordje met de tekst ‘U wordt gefilmd’ zou in zo’n geval voorkomen dat gemaakte opnames van een inbreker of insluiper achteraf in een eventuele rechtzaak niet mogen worden gebruikt.

Bron: NRC

Comelit Visto

Comelit Visto

Videodeurbel Comelit Visto is tot 1 september exclusief verkrijgbaar via Thuiscomfort. Het systeem stelt u in staat bezoek via uw smartphone of tablet te woord te staan. Ook als u niet thuis bent. Verder maakt de Visto foto’s van mensen die uw woning benaderen. U kunt zelf instellen wanneer deze foto wordt gemaakt. Want een passerende kat vindt u waarschijnlijk niet interessant. Maar als er iemand voor de deur staat en naar binnen kijkt, ook zonder aan te bellen, is dit natuurlijk wél iets wat u wilt weten.

Wie let er op u als u alleen bent?

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt