Waterschade komt vaker voor dan inbraak. Is dit de oplossing?

Een kwart van de Nederlanders heeft wel eens waterschade in zijn woning gehad

Waterschade tijdens de vakantie? Dat overkomt ú toch niet? Toch heeft een kwart van de Nederlanders wel eens waterschade in zijn woning gehad. En gebeurt dit tijdens de vakantie? Dan bent u nog verder van huis. Maar de oplossing is nabij...

Waterschade wordt nooit volledig gedekt door verzekeraar

Waterschade in uw woning kan grote gevolgen hebben. Zo kost een gemiddelde reparatie na waterschade ruim € 2297,- euro. Meer dan een kwart van de huishoudens krijgt dit bedrag niet vergoed. Bewoners die wel een vergoeding ontvangen, krijgen slechts 61 procent van de totale kosten vergoed.

Waterschade? Binnen 24 uur ontstaat er al schimmel

In de meeste gevallen had de waterschade voorkomen kunnen worden. Dit weten verzekeraars en zij zullen dan ook altijd checken of u er genoeg hebt ondernomen om deze schade te voorkomen. De meeste gevallen van waterschade ontstaan door kapotte leidingen. Sommige lekker worden pas jaren later opgemerkt, waarna de muren en vloeren al vol met water zijn getrokken. Lekkages kunnen op ieder moment van de dag voorkomen. Ook door bijvoorbeeld defecte apparaten. Wanneer de vloeren en muren beschadigen, is de kans groot dat binnen een paar dagen schimmel optreedt. Het is dan ook van belang gelijk op te treden tegen waterschade. En als u op vakantie bent... 

De Grohe Sense Guard detecteert zelfs de kleinste lekkages

Het Duitse bedrijf Grohe heeft een oplossing gevonden om waterschade te voorkomen. De Grohe Sense Guard is een slimme sensor die uw woning controleert op vochtigheid en vloerlekkages. Het meet temperaturen, waterdruk en waterstroom. Ook detecteert het breukjes in de leiding en voorziet wanneer deze op het punt van bevriezen staat. Wanneer er enige vorm van waterschade dreigt, stopt de waterstroom automatisch en geeft het apparaat een waarschuwing af op uw smartphone via de Grohe Ondus-app. Ook wanneer u even niet thuis bent of tijdens uw vakantie, heeft u met de Sense Guard de mogelijkheid op tijd in te grijpen. 

Grohe Sense Guard

Draai voor de zekerheid uw hoofdkraan dicht tijdens de vakantie

De Grohe Sense Guard - die op dit moment in Nederland wordt getest - is wellicht een slimme stap om uw woning tegen waterschade te beschermen. Het is nog een aantal maanden wachten voordat dit slimme apparaatje op de Nederlandse markt verschijnt. Tot die tijd kunt u het beste uw hoofdkraan dichtdraaien tijdens de vakantie. 

Lees hier meer (tijdelijke) oplossingen ter voorkoming van waterschade en welke schade de verzekering dekt.

Uw leidingen laten controleren? Vind hier uw vakspecialist

Achterstallig onderhoud biedt kansen

Blijf op de hoogte met Thuiscomfort

Schrijf u nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief